Новата 2020 година вече е в разгара си, а наближаването на пролетта е перфектно време за промени у дома.

Ако мислите за освежаване на интериора, добре е да сте запознати с новите тенденции. А те са наистина много! От началото на годината има толкова предложения за интериорни промени, че е трудно да решите откъде да започнете.

За да ви улесним, подбрахме пет от най-популярните и практични тенденции за дома през 2020 година. Можете да следвате изцяло насоките… или просто да ги използвате за вдъхновение.

Тенденция 1: Домът отразява личността ви

През новото десетилетие да сте извън тенденциите само по себе си ще е тренд. Не става въпрос да избирате възможно най-необичайните комбинации или необмислено да се противопоставяте на съветите. В основата на всичко е да избирате интериорни елементи, които отразяват личността ви. Да използвате интериора, за да създадете настроение и уют.

Съветваме ви да отделите нужното време и внимание. Изберете щори, мебели и аксесоари, които добре пасват на дома ви и създават хармония.

Тенденция 2: Различни десени и топли цветове

Разнообразието в десените и текстурите са на мода! Това се отнася до всички текстилни интериорни елементи – от щорите, през килимите, до покривките. А вариантите са много. Можете да освежите дома с флорални мотиви или да експериментирате с илюстрации и абстрактни елементи.

Когато говорим за десени, Руло щорите са тези, които дават най-голяма свобода. Има както класически, така и по-смели решения, и дизайни с разнообразни мотиви. През 2020, а и в следващите години, все повече ще се налагат топлите цветове. Жълто, оранжево, земни тонове… Тези цветове ще са особено предпочитани за дневната – а също и за детската стая, където често се избират весели и игриви дизайни.

Прочетете повече за подбирането и съчетаването на цветовете у дома.

Тенденция 3: Класика в черно и бяло

Съчетаването на двата най-основни цвята в палитрата има зашеметяващ ефект – както в модния, така и в интериорния дизайн през 2020. Черното се свързва с шик и елегантност, а бялото носи чувство за чистота, простор и хармония. Комбинацията от двата цвята създава усещане за дързост и баланс.

Ако ще залагате на черно и бяло за интериора си, препоръчваме щорите да са в тъмната гама. С Руло щорите имате много варианти за избор.

Тенденция 4: Геометрични фигури

Геометричните фигури са един от най-свежите трендове в момента. Те създават усещане за простота, стил и уют. Вписват се добре във всеки интериор и цветови комбинации. Но все пак бъдете внимателни и не прекалявайте с геометричните фигури – те трябва да са по-скоро акцент в стаята. Може да ги използвате като тапет на отделна стена или да подберете геометричен десен за килим или декоративни възглавници.

Тенденция 5: Устойчив и добре защитен дом

Домът на новото десетилетие не е просто място, в което прекарвате част от денонощието. Все повече хора искат жилището им да бъде устойчиво и да се вписва добре в околната среда. Избират здрави естествени материали и се стремят към енергоефективност. Един от модерните начини да повишите енергийната ефективност са Smart home технологиите. С  Tahoma Pro например можете да автоматизирате щорите и сенниците и да ги управлявате от разстояние. Така пестите не само време, но и разходи за електричество.

Истински приятен дом е този, който осигурява спокойствие. В него чувствате, че всичко е под ваш контрол. Независимо какви са условията навън. С външни ролетни щори ефективно ще предпазите дома си от външни влияния. Ламелите им са от издръжлив двуслоен алуминий, който не само защитава от слънчевите лъчи, но и е отличен топло- и шумоизолатор. Ако комбинирате външните ролетни щори с Tahoma Pro, всичко става много по-лесно! Можете да управлявате щорите през телефона си, с един клик. Дори имате опция за симулиране на присъствие, когато не сте вкъщи.

Свеж избор за по-уединен интериор са руло щорите. Освен че предлагат разнообразие, с тях лесно контролирате осветеността и ограничавате любопитните външни погледи.

 

С тези насоки може да превърнете дома си в уютно местенце, което е източник на спокойствие и щастие. Отделете му нужното внимание, за да живеете в по-комфортно и красиво място.