Жилището не е само място, където се прибираме след работа и където си почиваме. То ни представя пред нашите гости и носи информация за това що за хора сме. Само от вида на прозорците, може да се съди за това до колко държим на това да имаме спретнат дом, в който всяко нещо е на мястото си и ни представя по най-добрия начин.

Ако приемем, че прозорците са очите на един дом, интересно е какво те „говорят“ за собствениците на един апартамент?
Дори и да приемете шеговито тази статия, в нея със сигурност ще намерите и доза истина.

Жилища с прозорци, на които липсват завеси и щори, и през които може да се гледа безпрепятствено, бихме определили като доста смели. Вероятно обитателите на подобен дом не изпитват притеснения от странични наблюдатели и могат да живеят без проблеми като излагат на показ ежедневието си. Подобно на риалити предаванията, в които участниците са под непрекъснато наблюдение на камери, стопаните на дом без щори винаги могат да „споделят“ със случайните минувачи и съседите своя живот и заниманията си у дома.

– Дом с прозорци, облепени с вестници.
Вероятно това жилище е в ремонт или все още не е обитаемо. Не можем да си представим, че уважаващи себе си хора ще живеят в апартамент, чийто „сенници“ са изработени от вестници и прикрепени с тиксо за стъклата.
– Дом със стилни и модерни вертикални или хоризонтални щори.
Предполага се, че собствениците на това жилище са съчетали не само цвета и вида щори с останалото обзавеждане и са създали цялостна и завършена интериорна концепция, но и проявяват добър вкус към всичко в живота си. Изпипват детайлите и не обичат безпорядъка. Освен това много държат на своето лично пространство и на това то да остане неприкосновено.

Имайте предвид, че неподходящият избор на щори може да доведе до „задушаване“ на обстановката в дома. Причините за това могат да бъдат както неправилният избор на цветове, така и на материи на самите щори.

Старите и повредени щори, които вече не могат да изпълняват своето предназначение, а и не носят естетика в жилището, също могат да бъдат „виновници“ за лошата атмосфера и липсата на уют в една стая.

При положение, че цените на някои видове щори не са никак високи, можете да ги смените без това да се отрази негативно на бюджета ви. В резултат на това ще се радвате на обновен и по-свеж дом, което неизменно ще подобри и настроението ви.