Лятото идва и в мислите ни са синьото на морето, прохладата на планините, всевъзможни пътешествия и приключения. А когато се завръщаме от тях, ще имаме нужда да ни посреща прохладен и уютен дом. Сега е моментът да се подготвите за най-слънчевите месеци от годината с подходящи щори, завеси и сенник и да внесете малко свежи обновления в стаите. Имаме няколко полезни съвета по темата – прочетете ги в следващите редове.

Изберете актуални и функционални щори

Щорите са изключително важен интериорен компонент, с помощта на който създавате точната атмосфера вкъщи. Контролирате светлината по вкуса си, за да можете да почивате или работите качествено. Повишавате изолацията на дома си, за да поддържате прохлада през лятото и уютна топлина през зимата. Скривате се от чужди погледи. Добавяте дизайнерски елемент, който допълва обстановката или пък изиграва ролята на свеж акцент. Всичко това е постижимо с помощта на щорите! Вътрешни или външни, в разнообразни дизайни по последни тенденции, в страхотна гама от цветове. 

Обмислете какви точно модели ще паснат на различните помещения съобразно специфичните функционалности на щорите и визията, която искате да постигнете, и усъвършенствайте атмосферата вкъщи с тях. 

Добавете комфорт с моторизирани завеси

Друго чудесно слънцезащитно решение за летния ви дом са плътните и дълги завеси. Предвидете ги за по-големи помещения и внесете елегантност и нотка на лукс с тях. Можете да ги комбинирате и с щори за по-оригинална визия – по този начин ще постигнете максимална защита от слънчевите лъчи, топло- и шумоизолация.

Ако изберете завеси за дневната или спалнята например, съветът ни е да поставите моторизиран корниз Somfy Glydea. Стилен и иновативен, той ще ви помага да ги управлявате, без да ставате от леглото, дивана или работния си стол. 

Не е ли страхотен комфортът, с който ще се обгърнете?

Освежете с леки материи, декорации и растения

Леките естествени материи като памук, лен, коприна или сатен носят свежест и ефирна красота и са перфектно решение за лятото. Включете ги в декорацията като килими, възглавници, покривки или завеси и домът ви мигновено ще придобие по-летен облик. 

Към текстила добавете още подходящи декорации, за да отбележите смяната на сезона подобаващо. От картини или фотографии на морска тематика до… цветя и растения, разбира се! Можете да изберете цъфтящи точно през лятото, да оформите кът от зелени растения в някоя от стаите или да се обградите от зеленина навсякъде. Естествената визия продължава да е една от актуалните тенденции в интериора и е прекрасен източник на жизненост и уют. 

Изберете сенник за балкона

Стигнахме и до балкона. Това любимо място, където най-после ще прекарваме все повече и повече време. 

Добра идея е да изнесете хоум офиса си тук, ако пространството позволява. Както и да оформите кът, където ще почивате с книга, коктейл или любим човек. Поглезете се и с люлка, а ако няма място за нея – с хамак тип пашкул. Той ще се побере почти във всеки балкон и ще ви носи супер лятно настроение. 

И най-важното – изберете подходящ сенник за балкона. Няма как да се наслаждавате на всичко гореизброено, ако не сте подсигурили перфектна сянка за него. Елегантният балконски сенник е стандартното решение тук, като можете да изберете и сенник с падащо рамо, който се спуска до вертикално положение, или да внесете винтидж нотка с романтичния модел Кабрио. 

Разгледайте предимствата на различните дизайни и преценете кой ще ви свърши най-добра работа в случая.  

Паралелно с дългоочакваните ваканции, не забравяйте да осъществите прехода към новия сезон и в дома си, за да се радвате на пълен комфорт през слънчевите дни. А след като вземете решение за слънцезащитата обърнете се към нашите експерти за всяка изникнала подробност, те с радост ще ви помогнат да направите точния избор за дома си.