Почти е невероятно, че юни започва след броени дни! Освен да планираме множество ваканции, началото на лятото ни стимулира да направим и някои промени вкъщи. Прочетете нашите идеи как да направите лесен преход към новия сезон, да превърнете дома си в още по-приятен и уютен и да си осигурите така важната прохлада. Желаем ви щастливо и вълнуващо лято!

Леки и ефирни материи и декорации

Първото, което ни идва наум, като си помислим за лято, са леки и ефирни материи, които носят прохлада. Затова съветът ни е да се разделите с дебелите килими чак до зимата. Сложете вместо тях малки и леки или изобщо не слагайте – така също по-лесно ще почиствате и освежавате вкъщи. Ако решите да си вземете нови щори – добра идея е и те бъдат бъдат изработени от плат като Римските щори например. Освен това при този модел ще откриете страхотно разнообразие от цветове и уникални принтове, перфектни за всеки летен интериор!

Следват другите текстилни елементи като покривки, калъфки, тапицерия… Заменете ги с ленени, памучни, копринени или подобни подходящи материи. Както и спалното бельо – по-тънка завивка и чаршафи, заложете на разхлаждащия сатен, ако ви допада. 

Щори, завеси или и двете?

Когато стане дума за лятна прохлада вкъщи, няма как да не са замесени щорите. 🙂 Освен че играят една от главните роли в интериора, елегантните щори са нужен инструмент за контрол над светлината и температурата през горещите месеци.

Колкото до завесите – можете да изберете къси, дълги, ефирни или плътни, зависи от вкуса ви и от спецификите на интериора. Предимството на плътните завеси е, че с тях ще постигнете перфектно засенчване, подобно на ефекта от щорите.

Обмислете и варианта за съчетание между щори и завеси – много интересно и нестандартно решение, което ще внесе оригиналност в интериора. Тази комбинация ви позволява да се възползвате от качествата и на двете решения за засенчване.

Изберете моторизиран корниз

През лятото плътните завеси с моторизиран корниз Somfy Glydea ви осигуряват нужното спокойствие и безгрижие за пълноценна почивка. Уикенда ще бъдете недостъпни за светлината и шумовете сутрин, а когато решите, можете да пуснете летните лъчи, без изобщо да ставате от леглото. 

Ако разполагате с големи пространства вкъщи и ви допада стилът „модерна класика“, дългите плътни завеси чудесно ще се впишат в интериора ви по принцип. А с моторизиран корниз постигате перфектно съчетание между елегантност и иновативност и правите дома си още по-смарт. 

Помислете и за терасата

Нека да не забравяме и терасата – това така ценно и любимо пространство през лятото. Ако все още не сте го направили, съветваме ви да монтирате сенник, за да обособите съвсем нов кът за релакс и щастливи летни моменти. При нас ще откриете огромно разнообразие от цветове и дизайни, с които можете да постигнете страхотна лятна визия на дома ви. Добавете и артистични лампички за вълшебна атмосфера през топлите вечери, през които ще прекарвате повече време на терасата с компания. Не забравяйте да сложите на вратата и мрежа против насекоми – задължителният щит за дома срещу нелюбимите гости.

 

Подготовката за лятото ни зарежда с толкова положителни емоции! Следвайте практичните ни съвети и ще създадете приятна и прохладна атмосфера вкъщи за часове. Ако решите да включите свежи щори или пък плътни завеси или имате специфични изисквания за слънцезащитата вкъщи, не се колебайте да се свържете с нашите консултанти, които с радост ще ви съдействат.