Наслаждавате ли се на пъстрата и слънчева есен? Използвахте ли вдъхновението от нея, за да направите освежаващи и уютни промени вкъщи? Този път се включваме с нова идея – тента на балкона! Поставянето на тренди и функционален сенник на балкона или терасата ви носи куп предимства, на които ще се радвате в слънчевите дни. А през октомври сенниците са на промо цени и с по-бърза изработка и монтаж. В следващите редове ще ви разкажем повече по темата.

Осигурявате си прохлада и комфорт

Балконът и терасата са страхотни открити пространства, които трябва да бъдат използвани винаги когато това е възможно. И сенниците ще допринесат за идилията там. Под тяхната прохладна сянка можете да си пиете кафето сутрин, да релаксирате с книга или с компания, както и да работите на открито. В допълнение, добра идея е да включите и смарт опции за максимално удобство и комфорт. Така само с няколко клика от телефона можете да спуснете сенника, без да се надигате от мястото си, докато обядвате или работите например. Или пък да го приберете, без да излизате от вкъщи, ако видите, че се задава буря. Както и да го управлявате, докато сте далеч от вкъщи, за да си подсигурите желаната атмосфера у дома или отново да го предпазите от лоши климатични условия. Иновативните моторизирани сенници ви носят супер предимства в ежедневието – възползвайте се от тях и усъвършенствайте любимия балкон.

Създавате уютен кът 

Под комфортната сянка на сенника можете да оформите прекрасен кът, изпълнен с атмосфера и настроение. Първо преценете големината и особеностите на балкона и след това – от какъв тип местенце имате нужда. Възможностите са много! 

Можете да обособите пространство с мека мебел и по-голяма маса, подходящо за обяди и вечери с приятели. Или пък небрежен кът с повече възглавници и пуфове, чудесен за релакс с питие в ръка. Тук люлката и хамакът също ще паснат много добре, както и колонката за музика. 

Преценете и какъв стил ви допада – например минимализъм, винтидж, бохо-шик? Или естествена визия с повече дървени елементи и много растения – едно от обичайните украшения на балкона. 

Ако искате максимална уединеност, поставете сенник с чупещо рамо и падащ фистон към него – интересен и функционален вариант, който ще ви пази както от вятър, така и от любопитни погледи.

Правите екстериора по-красив

При нас ще откриете богат избор от дизайни, десени и цветове на сенниците, сред които можете да изберете как най-тренди да финализирате визията на новия ви кът, а и на самата фасада.

Първо решете за дизайна. Балконският сенник е класическият избор тук – издръжлив, подходящ за малки пространства и със стилна визия. Сенниците с чупещо рамо, чието предимство е, че регулират наклона си, също са подходящ модел за балкона. Както и  сенниците с падащо рамо, които пък могат да бъдат спуснати до вертикално положение.

Един по-специален вариант е моделът Кабриококетно винтидж решение, с което веднага ще се отличите. При него е важно балконът ви да няма навес, защото Кабрио може да се монтира само на стената. 

След като решите за дизайна, персонализирайте още повече пространството, като изберете точния цвят на сенника. Помислете как да го съчетаете с елементите наоколо – с цвета на фасадата, със стила и нюансите на къта и декорациите. Сенникът лесно може да се превърне в ефектен акцент, ако изберете по-ярък или необичаен десен, с който да изпъкне. Или пък да изиграе ролята на елегантно допълнение към обстановката наоколо.

Есента е чудесен период да помислите и за… балкона и терасата. Развихрете въображението си и визуализирайте перфектния кът и сенника, който ще го оформи и финализира. След това действайте! Превърнете се в творци, в създатели, готови да изненадат не само семейството и приятелите, но и себе си. 🙂 За кратко време и с малко усилия можете да се сдобиете с райско кътче за отдих или работа на открито. А нашите експерти винаги са насреща да ви съдействат с практични и дизайнерски съвети за постигане на оптимални резултати в засенчването.