Лятото е толкова вдъхновяващ сезон! Въпреки че плановете за ваканции надделяват над всичко останало, все пак можем да намерим и малко време за свежи обновления в интериора. За тази цел сме ви приготвили куп бохо-шик идеи, с които лесно да внесете впечатляващи нотки вкъщи. Запознайте се с тях в следващите редове и преценете как да ги интерпретирате по подходящ начин в помещенията.

Артистичност и смели комбинации в модерния дом

Стилът на бохема, на артиста, на пътешественика. Ексцентричният бохо-шик е пълен със свобода и еклектика и може да бъде пресъздаден по много начини. Развихрете фантазията си и съчетавайте – винтидж мебели, етно, рустик и романтични мотиви, крафтърски изделия, много растения… цели стилове. Важно е да включите препратки от цял свят.

Колкото звучи лесно, толкова е и трудно – имате голяма свобода, но трябва да се стремите и към баланс между разнообразните форми, материали, текстури и цветове. 

В съвременния интериор, който все повече клони към минимализма, съветът ни е да включите бохо-шика само в една стая или в един кът от дневната например. Един голям шкаф с открити рафтове, пълни с украшения в бохо-стил, може да бъде достатъчен. Или стена в ярък цвят или с тапет, покрита с микс от пъстро и вълнуващо изкуство. А защо да не превърнете терасата в подобно бохемско изживяване? Бъдете умерени и открадвайки предпочитани идеи от този стил, го загатнете по елегантен начин в модерния си дом.

Богатите цветове и декорации на бохо-шик

Отличителните за бохо-шик цветове са ярките и необичайните и техните контрастни и дръзки комбинации. Материите са естествени и богати – памук, лен, коприна, кадифе… отново разгърнати в разнообразни съчетания помежду си. По същият начин стои въпросът и с декорациите. Нахвърляни възглавници. Килими и килимчета. Повече свежи цветя и флорални мотиви. От африкански кошници, марокански одеала, индиански рисунки… до хамак или винтидж люлеещ се стол в спалнята и килим пред ваната. Какво ли не намира мястото си в бохемския дом. 

Всяка идея, която надгражда и разказва истории, е добре дошла тук, за да направи още по-оригинален и неповторим интериора. Съчетавайте с размах и извън правилата, за да придадете характер и да вдъхнете живот и уют на помещенията. 

Помислете и за осветлението, като комбинирате артистични лампи, които сами по себе си са произведения на изкуството и меко и приятно осветяват стаите. И не забравяйте свещите – те са чудесни за романтичния бохо-шик. 

Слънцезащита в духа на бохо-шик

Освен средство за регулиране на светлината, особено нужно през предстоящите слънчеви месеци, щорите все по-често влизат в ролята на дизайнерски акцент, дори ключов финализиращ елемент в интериора. Щом стигнете до слънцезащитата, има решения, които перфектно ще обогатят дома ви в духа на бохо-шик. 

Препоръчваме ви артистичните римски щори те са изработени от изящни платове, които се надиплят красиво при вдигане на щората. Освен това ще ги откриете в множество цветове, подходящи за разнообразни съчетания с всичко наоколо. Включете ги в помещението, което сте решили да разнообразите с бохо-шик идеи, и те веднага ще надградят концепцията. А и щорите от плат са страхотно решение за лятото.

Друга идея за слънцезащитата в случая са бамбуковите щори. Пълни с естествена красота и функционални, тези щори чудесно ще се впишат в бохемския интериор, който прегръща естествените материи и материали. Още един техен плюс е, че се поддържат много лесно и са устойчиви на влага.

Лято и бохемски шик? Звучи доста свежо и интересно. И можете да сте сигурни, че дори няколко акцента в интериора са достатъчни, за да му придадете атрактивна и тренди визия. Гмурнете се в морето от идеи, импровизирайте и се забавлявайте. А относно слънцезащитата – знаете, че нашите експерти винаги са насреща за съдействие с полезни съвети и дизайнерски решения.