Смяната на сезоните носи свежест и вдъхновение и събужда желание да правим промени около себе си. Точно сега е моментът да помислите какво можете да обновите у дома, така че да внесете настроение и повече комфорт през предстоящите студени месеци. А новите щори винаги са добро решение, защото с тях не само контролирате светлината според вкуса си, но и правите интериора още по-тренди. В следващите редове ще ви представим няколко идеи за интериорни тенденции и щорите, които се вписват в тях. Обмислете кой е вашият модел и действайте.

Минимализъм и нестандартни форми с Плисе и Дует

Щорите Плисе и Дует са страхотен избор за дома! Изключително елегантен изчистен модел, който веднага допълва минималистичната визия вкъщи, както и луксозната. Високофункционалните Плисе и Дует също така притежават най-високите термоизолационни характеристики от всички модели за вътрешно засенчване – важен фактор при идните студени месеци. И още едно важно тяхно предимство – в случай че разполагате с по-нестандартен дизайн прозорци като френски, капандури или друг тип необичайна форма, Плисе и Дует са създадени за тях. Те пасват почти на всяка форма, за която се сетите, и превръщат оригиналните прозорци в дизайнерски елемент в помещението.

Свежи цветни акценти с Макси щори

Цветните акценти неслучайно продължават да са актуален интериорен тренд – те са бърз и лесен начин да придадете настроение на всяко помещение. Особено през студените месеци, когато цветовете навън липсват и имаме по-голяма нужда от тях. Разбира се, не забравяйте да сте умерени – достатъчни са един-два нови нюанса в декорацията и елементите наоколо, за да освежите, запазвайки елегантния облик на дома си. Тук идват на помощ алуминиевите Макси щори! 🙂 Ще откриете модела в голямо разнообразие от цветове и нюанси – той може да влезе в ролята и на единствения ефектен акцент в стаята. В допълнение, ще се възползвате и от специалния механизъм за контрол на Макси щорите, с който много лесно променяте посоката на светлинния поток в зависимост от различните помещения и ситуации.

Класика и лукс с дълги завеси

Плътните и дълги завеси са чудесно решение за по-просторните помещения, в които искате да внесете повече комфорт и елегантност. Използвайте ги за финален щрих в класическия или луксозен интериор. Поставете ги в спалнята, за да си гарантирате необезпокоявана почивка до късно уикенда. Или в дневната, за да се наслаждавате на уютна атмосфера с любимите си хора. Съветваме ви да включите и моторизиран корниз Somfy Glydea. Това е много стилно и иновативно решение, с чиято помощ ще управлявате красивите си завеси, без да се надигате от леглото, дивана или да нарушавате работния си ритъм в хоум офис пространството.

Дървените щори – подходящи за множество интериорни стилове

Допада ли ви актуалната естествена визия, в която залагате на натурални материали и материи и много зелени растения? Или интериор с винтидж нюанси, които внасят романтичен полъх от миналото? Или може би предпочитате препратките към ексцентричния и артистичен бохо-шик, носещ свобода и разнообразие, или пък класическата визия, разбира се с модерно звучене? Да не пропускаме и минимализма. Тези актуални и впечатляващи интериорни стилове са пътят към мечтаната атмосфера вкъщи. А изчистените и стилни дървени хоризонтални щори са много качествен избор за слънцезащита, който пасва на всеки един от тях. Развихрете въображението си – вашият дом е вашето ежедневно вдъхновение!

Новият сезон настъпва и зове за промени. 🙂 Ако сте измислили по какъв начин да освежите вкъщи, за да си създадете повече уют и настроение през следващите месеци, не забравяйте да включите и нови щори в концепцията. При нас ще откриете наистина страхотни модели – функционални, актуални и в синхрон с топ тенденциите в интериора. А в случай че имате нужда от конкретни съвети и идеи в посока функционалност и дизайнерски решения – нашите експерти са насреща, не се колебайте да ги потърсите.