Много от вас ще потвърдят: когато домът и офисът са на едно място, понякога е предизвикателство да бъдете продуктивни. Добрата новина? С няколко интериорни съвета можете да направите работата от вкъщи по-лесна и приятна. Тук ще ви запознаем с нашите пет идеи за продуктивна хоум офис атмосфера. Да започваме!

1. Осигурете си достатъчно светлина

Съвсем не е случайно, че дизайнерите на офис пространства се стремят към просторни интериори с големи прозорци. Те знаят едно ключово правило: добрата светлина в помещението ни прави по-продуктивни. Съветваме ви за своя хоум офис да изберете едно от най-светлите места у дома. Позиционирайте монитора си под 90-градусов ъгъл спрямо прозореца или достатъчно далеч от него, за да предотвратите неприятни отблясъци. А за слънцезащитата се доверете на качествени щори в подходящ за интериора ви дизайн.

Разбира се, естествената светлина е най-предпочитана, но е добра идея да си осигурите и допълнително осветление. То ще е просто незаменимо през зимните следобеди, когато се стъмва преди края на работния ден.

За хоум офиса е ключово да имате пълен контрол над слънчевите лъчи. В това отношение много полезни ще са моделите Ден и Нощ или хоризонталните и Макси щорите. С тези дизайни лесно ще контролирате колко светлина навлиза в помещението и ще си създадете идеалната работна атмосфера.

2. Изберете тихо и уединено място

Не е тайна: едно от големите изпитания в работата от вкъщи е как да останете концентрирани. У дома е по-лесно да се разсеете или да ви прекъсне някоя ежедневна задача. Как можете да организирате интериора си, за сте продуктивни?

Започнете, като създадете достатъчно уединеност. По възможност позиционирайте кътчето си за работа далеч от най-активните части на помещението. А ако живеете в по-натоварена градска среда, помислете как да ограничите страничните шумове. В този случай незаменими ще са изолационните качества на външните ролетни щори.

3. Комфортът преди всичко

Създайте комфортна хоум офис обстановка

Когато става въпрос за комфорта ви у дома, вие определяте правилата. Можете да съчетаете разнообразни декорации и дори да комбинирате няколко интериорни тенденции. Фенове сте на жълтото? Използвайте го смело за декорациите и аксесоарите. Просто обожавате текстилни елементи? Включете ги по креативен начин в интериора, за да му придадете индивидуалност.

Но все пак не пропускайте основните елементи за по-продуктивна работна атмосфера. Преди всичко изберете удобен стол, с който ще си осигурите правилна стойка и ще намалите умората от дългите часове пред екрана. И да – мекичките интериорни елементи никога не са в повече! Възглавнички, килимчета, дори пуф в любимите цветове… всички тези детайли ще направят работния ви ден много по-лек и приятен.

4. Бъдете организирани

Хоум офис с минималистична визия

Хоум офисът може да стане разхвърлян – и то по-бързо, отколкото очаквате. За бъдете продуктивни в него, трябва да сте максимално организирани. Оставете наблизо само най-необходимите вещи или тези, които ви карат да се чувствате добре. Ако имате нужда от повече консумативи, изберете за тях подходящи органайзери.

Модерният минимализъм е тенденция, която перфектно пасва на съвременния хоум офис. Нейното мото “колкото по-малко, толкова по-добре” ще ви помогне да въведете ред дори в най-натоварените си дни. В минималистичната визия идеално ще се впишат моделите Ден и Нощ с по-семпъл дизайн на плата, а също и вечната класика – дървените хоризонтални щори.

И не забравяйте: това е вашето местенце и промените винаги са добре дошли. Ще отнеме време, докато откриете точната подредба и разберете кое наистина ви е нужно. Но с малко експерименти ще постигнете перфектен баланс между красива визия и функционалност.

5. Модернизирайте хоум офиса си

Новите технологии могат изцяло да преобразят вашето място за работа! Smart home решенията като Somfy не само допринасят за модерна визия, но и ще ви спестят ценно време и усилия.

Слънцето се показва, но сте във видео разговор? Можете да управлявате руло щорите, без дори да ставате от стола. Искате да намалите шума от улицата? Със Somfy спускате външните ролетни щори за секунди.

Неорганизираните кабели са една от честите причини мястото за работа да изглежда хаотично. Ако се доверите на безжичното решение за слънцезащита Somfy WireFree, изцяло ще решите този проблем! Благодарение на него ще се радвате на по-стилен и подреден хоум офис.

Качествената слънцезащита е първа стъпка към по-продуктивна хоум офис атмосфера. С правилния дизайн руло щори Ден и Нощ лесно ще постигнете точната осветеност и ще ограничите външните погледи. Ако имате нужда от съвет за избора на дизайн, нашите консултанти с радост ще ви съдействат.