Лятото е тук и слънчевото настроение обзема всичко наоколо! Освен идеи за мечтаната почивка на плажа или в планината, то носи и голямо вдъхновение за освежаване на интериора.

Топлите месеци са идеално време да обновите дома си. За да ви помогнем да го превърнете в приятно кътче за забавление и релакс, подготвихме няколко лесни за следване идеи. Тук ще ви представим тенденциите за цветовете и декорацията през този сезон.

Всички елементи за доброто лятно настроение

Да започнем с най-приятната стъпка! Ако не искате да правите големи промени, най-лесно ще създадете приятно слънчево настроение с подходящата декорация. Сега е моментът да украсите с любимите спомени от морето: мидички, рапани, морски звезди, камъчета…

Бохо стилът отново е на мода и когато става въпрос за летен интериор, просто няма как да го подминем. Лесно е да се влюбите в небрежния му, но разпознаваем подход към дизайна. Домът в бохо стил е истинско райско кътче за релакс. В него плетените мебели и ретро килимчетата привличат погледа, а цветните декоративни възглавнички създават неповторим уют. Добавете към тях лятната украса и резултатът е интериор, в който се чувствате по-свободни и презаредени. За бохо дизайна най-подходящи са ракитата, ратанът и бамбукът, но може да заложите и на класически естествени материали

Друга популярна тенденция е тропическата визия. Главна роля при нея заемат свежите флорални мотиви. Добавете ги като детайл върху обзавеждането или ги включете в декорацията. А с няколко екзотични палми и цветя можете да създадете своята малка райска градина, изпълнена със зеленина и цветове. Като споменахме цветове…

Цветовете, които казват: “Нека да е лято!”

Цветовете, които създават лятно настроение

Цветовете допринасят за основното настроение в помещенията… А през лятото с тях можете да създадете още по-радостна атмосфера у дома. Ето кои са горещите тенденции за този сезон:

Бели стени и усещане за свобода

Белите стени са сред най-обичайните избори за дома и често са пренебрегвани. Към летния интериор обаче те са повече от добро попълнение! Бялото прави стаите да изглеждат по-светли, приветливи и просторни. То е идеална основа, от която да започнете преобразяването на жилището си.

Ярки цветове – дайте ги в повече!

Ако е лято, нека да е цветно! За енергична и радостна атмосфера използвайте като акценти по-ярките тонове на червеното, жълтото и оранжевото. С точното им съчетание можете да постигнете уникално настроение във всяка стая. Вижте повече за значенията на цветовете и как да ги комбинирате

Класическо синьо и тюркоазено… и морските вълни сякаш са по-близо

Класическото синьо бе избрано за цвят на 2020-та година и може да сте сигурни, че все по-често ще го срещате в предложенията за интериора. А усещането за спокойствие, което то носи, е просто несравнимо. За още по-разпознаваема морска визия съчетайте тъмносиньо и бяло в любимите морски райета.

Истински полъх на свежест е и тюркоазеното. То е чудесен избор за спалнята и другите зони за релакс вкъщи.

Платовете – финалните акценти за уютна атмосфера

Платовете като ефектен акцент в летния интериор

През горещите дни платовете са ключов интериорен елемент. Нежната коприна е перфектна за дизайна на спалнята и по-фините декорации, а ленът чудесно допълва бохо интериора.

Впечатляваща визия можете да постигнете и със слънцезащитата. Подходящ избор за летния дизайн на дома са римските щори. Те се отличават с ефирна визия и ефектно надипляне на плата. Лесно можете да ги регулирате и да постигнете приятна сенчеста атмосфера. Имате и много варианти да експериментирате! Като изработени от плат, римските щори предлагат голям избор от цветове, а също и уникални декоративни принтове.

 

Готови ли сте да започнете лятното обновяване на дома? Можете да изберете между много тенденции и идеи, но най-важното е да се забавлявате! Само така ще превърнете дома в наистина приятно и уютно място.

За качествена и стилна слънцезащита в летния интериор може да изберете римски щори с ярки цветове или ефектен принт. Консултантите ни ще ви помогнат да изберете точния модел, подходящ за вашите прозорци и помещения.