Едно от най-топлите чувства, с които свързваме дома, е уютът. В истински уютното жилище релаксираме пълноценно и имаме приятна среда за любимите занимания. За да го постигнем, трябва да отделим внимание на всеки елемент от интериора и екстериора.

Това включва и решенията за слънцезащита. Факт е, че те стават все по-търсени с идването на топлите дни. Но ако сте запознати с тенденциите при щорите, знаете добре: съвременните качествени решения за слънцезащита гарантират комфорт през цялата година. Те не просто ограничават светлината. Те са дълготрайна инвестиция, с която правите дома си още по-уютен и енергийно ефективен.

Сред най-практичните и универсални избори за целогодишна защита са външните ролетни щори. Тук ще ви запознаем с основните им предимства и как с тях да си осигурите несравним комфорт през всеки сезон.

Да започнем с основното: качествена слънцезащита

Няма как да отречем: пролетта и лятото винаги ни изпълват със слънчево настроение! А още по-приятно е, когато в най-горещите дни си осигурите приятна прохлада у дома. Така ще превърнете жилището си в място, в което прибирането е мечтан момент.

Особено за помещенията с големи прозорци, външните ролетни щори са незаменим избор. Дори при по-голяма площ, те изключително ефективно ограничават светлината. Причината? Монтират се от външната страна на дограмата. Така те спират слънчевите лъчи, преди да са стигнали до дома ви… И спокойствието ви по никакъв начин няма да бъде нарушено.

Разбира се, всичко е под ваш контрол! Винаги можете да регулирате осветеността на стаята ръчно или с дистанционно управление. Свалете или вдигнете щорите, за да създадете перфектната за вашите помещения осветеност.

Прохладно през лятото, топло през зимата

Това звучи като истинска мечта за всеки дом! А още по-приятната част е, че е напълно достижима.

Ще разпознаете качествените външни ролетни щори по това, че са изработени от PVC и алуминиеви материали с доказани топлоизолационни качества. Когато затворите напълно щорите, между тях и прозореца се образува тънък въздушен слой. Това е малката “магия”, с която задържате топлината отвън през лятото – и студът далеч през зимата.

Искате да повишите енергийната ефективност на дома си още повече? Най-подходящи за вас ще са моделите изцяло от алуминий. При тях всеки ламел е изработен от два алуминиеви слоя с полиуретанова пяна между тях. Това е допълнително ниво на изолация, което намалява разходите за отопление и охлаждане.

Готови за изненадите на природата

За да се радвате на комфорт през цялата година, трябва да сте подготвени за всичко, което поднася природата. А тя определено има с какво да ни изненада – валежи, вятър, градушки…

Благодарение на външния монтаж, ролетните щори ще предпазят дограмата и прозорците ви при всякакво време навън. PVC и алуминиевите материали са издръжливи на екстремни температури, влага и вятър. Ще посрещнат всички изпитания на природата, без това да се отрази на жилището. Така вашият дом наистина се превръща във вашата крепост!

Всеки от моделите ролетни щори може да автоматизирате с мотор и с датчици за вятър, слънце и температура. Домът ви ще се превърне в уютен Smart home, който лесно управлявате от разстояние.

Финалните щрихи: направете фасадата впечатляваща

Освен че имат много практически качества, външните ролетни щори са и красиво екстериорно решение. Всички модели се предлагат в голяма гама от цветове. Дали щорите да допълват хармонично фасадата, или да са привличащ погледите акцент? Изборът е изцяло ваш.

Ако за някои от помещенията си сте избрали друг вид слънцезащита, с разнообразието от дизайни можете да създадете свежи цветни комбинации. Развихрете въображението си и създайте красив и комфортен дом!

 

От пролетта до зимата – с правилните слънцезащитни решения гарантирате целогодишна защита и по-висока енергийна ефективност на дома си. И не на последно място: ще го направите с вкус и ще подчертаете уникалния вид на фасадата и интериора си. 

Разгледайте нашите предложения за външни ролетни щори. Консултантите ни ще ви помогнат да изберете дизайн, отговарящи перфектно на помещенията в дома ви.