Ако в едно изречение присъстват думите „слънце“, „почивка“, „вълнение“, то със сигурност някой говори трепетно за лятото. Няма спор, всеки очаква горещите летни дни с нетърпение. Признайте си – дори, като прочетохте предното изречение се развълнувахте малко, знаем. Ние имаме добра новина за вас – лятото е все по-близо. За да може да му се насладите максимално, започнете с подготовката на дома си отсега. Как да запазите жилището си прохладно, на какъв вид слънцезащита да се спрете и как да си осигурите повече комфорт на открито? Отговорите на тези въпроси ви очакват в следващите 4 стъпки, с които ви представяме цялостни решения за повече уют през летните месеци.

1. Посрещнете лятото с подходящи цветове

Ако домът ви е много слънчев и искате да създадете усещане за свежест и прохлада през лятото – спрете се на текстилни щори в светли цветове. Те не привличат слънцето и в същото време създават приятно лятно настроение. 

Елегантно решение за слънцезащита са Руло щори и Ден & Нощ. Освен, че са много стилни и се предлагат в различни десени, те блокират достъпа на светлина и топлина, като в същото време осигуряват видимост към външния свят. В резултат – слънчевите отблясъци са филтрирани, а в дома ви има достатъчно дневна светлина! 

Вертикалните текстилни щори, от своя страна, ви дават възможност да изберете материята, спрямо желаната степен на пропускане и абсорбиране на светлината. Предлагат се в богата цветова гама, в която ще откриете различни неутрални нюанси, с които домът ви ще изглежда по-просторен и приветлив.

2. Термоизолационни решения за слънцезащита

Да разгледаме видовете слънцезащита, които имат и допълнителни функционалности. Външните ролетни щори и външните ламелни хоризонтални щори, освен че спират притока на слънчева светлина, осигуряват и термоизолация. 

Те се монтират от външната страна на прозореца и по този начин изолират дома ви от външната температура – запазват го топъл през зимата и прохладен през лятото. Освен това, те са и надеждно средство за шумоизолация и са изключително устойчиви на екстремни температури, влага и вятър. Външните щори са сигурен начин да намалите енергийните разходи на дома си дългосрочно и да го превърнете в по-комфортно място през всеки сезон.

3. Осигурете си повече комфорт на открито 

Времето навън през лятото е истинска наслада, стига да има къде да се скрием от слънцето! Лежерни уикенди на терасата или в двора, с книга в ръка и любима напитка… На това му казваме лятна идилия!

Осигурете си отсега още повече моменти на открито с най-подходящия сенник за вашите нужди. Благодарение на разнообразието от платове, може да изберете сенник в цвят, който хармонира най-добре с фасадата на блока или къщата ви. Поддръжката на сенниците, които предлагаме, също е много лесна, тъй като са изработени от специални материи и се самопочистват.

Още за видовете сенници, може да прочетете тук.

4. Повече свеж въздух у дома

Свежият въздух вкъщи е изключително важен, за да се чувствате добре и да ви е по-комфортно вкъщи. А да заспиваш, чувайки щурци и усещайки лек полъх, е сред чаровете на лятото. Но със сигурност никой не иска насекомите, които чува да се окажат и в дома му, нали така? Оставете неканените гости навън, без да спирате притока на свеж въздух, с мрежа против насекоми. Открийте най-подходящия вид за мястото, където ще я монтирате.

Още информация за различните видове мрежи против насекоми ще откриете тук

Мрежите се поставят изключително лесно и са устойчиви на атмосферни влияния. Освен това, те няма да намалят притока на светлина или видимостта. Предлагаме специален вид антибактериална мрежа, която ще предпазва вас и семейството ви и от бактерии и ще превърне дома ви много по-здравословно място за живот.

Ако искате да съчетаете мрежата против насекоми с интериора на дома си или да го направите още по-атрактивен, може да внесете разнообразие с подходящ цвят на профила, декори и ефекти.

Лятото ще е много по-приятно, ако подготвите дома си за него предварително. Така, когато горещите дни дойдат, ще можете да им се наслаждаваме без излишни тревоги и непланирани ремонтни дейности. Нашият екип остава на линия за всякакъв вид въпроси и индивидуални предложения. Вижте тук как да се свържете с нас.