Сценарий 1: Очаквате лятото с нетърпение и се отдавате на почивка у дома или на вилата. Дните са релаксиращи, а вечерите спокойни. Можете да отворите вратите и прозорците по всяко време и се радвате на свежия въздух.

Сценарий 2: Лятото носи със себе си неприятни изненади, а почивката не е съвсем пълноценна. С всяко отваряне на врата или прозорец влизат неканени гости – комари, мухи, други насекоми.

Коя от двете истории ви е позната по-добре? От първия сценарий и това да сте необезпокоявани през лятото ви дели само правилната мрежа за насекоми.Ето защо ви подготвихме няколко ценни съвета, които ще ви улеснят в избора ѝ.

Първата стъпка: съобразете се с мястото на монтаж

Изборът на мрежа против насекоми е ключов за интериора и ви гарантира баланс между добра защита и гъвкавост. Дали да се отваря или не? Какви да са механизмът и рамката?

Верният отговор на тези въпроси е да вземете индивидуално решение за всяка мрежа, която трябва да монтирате. А когато наближи лятото, ще се убедите – домът ви има нужда от защита против насекоми на повече места, отколкото сте предполагали.

По-долу ще ви представим основните видове и предимствата им.

Фиксирана мрежа

Един от най-популярните варианти заради семплия дизайн и лесния монтаж. А и невъзможността за отваряне гарантира, че просто няма как насекомите да се промъкнат. Изберете я за високо разположени прозорци или такива, които отваряте само за проветряване.

Мрежа с панти

Това е малко по-гъвкав вариант от предишния. С нея получавате всички предимства на фиксираната мрежа, както и практичен механизъм с панти и дръжка. Много подходяща за прозорците, които често отваряте.

Ролетна мрежа

Вдъхновена от удобния дизайн на руло щорите, този вид мрежа впечатлява с практичност. С едно движение я вдигате или спускате, като при нея не е нужно пространство за движение на крилото. Ролетната мрежа ще пасне перфектно на места от дома ви, при които пространството отвън е ограничено.

Врата мрежа

Мрежа със солиден дизайн, който позволява монтаж на по-големи площи. Идеален избор за терасата или беседката ви. Ще релаксирате спокойно и ще си осигурите свеж въздух и светлина, които ще влизат през голямата площ на мрежата.

Плисе мрежа

Едно ново и свежо попълнение! Плисе мрежата впечатлява с дизайн, който не просто предпазва, но и краси дома ви. Също като при ролетната мрежа, за нея не е нужно свободно пространство за отваряне. Можете да я плъзгате настрани и да я оставите в предпочитаното от вас междинно положение.

Имате нужда от още опции за мрежите си? Всеки от видовете предлага различни варианти за монтаж. Разгледайте ги тук.

Заложете на здрави материали

Въпреки че се използва за сезонна защита, мрежата против насекоми е дългосрочна инвестиция. Ако изберете качествен продукт, ще осигурите спокойствие вкъщи и приятно прекарване през лятото дълги години напред.

Как да разпознаете здравите мрежи? Преди всичко обърнете внимание на материалите на рамката и мрежата.

За да си гарантирате безпроблемен монтаж и лесна поддръжка, препоръчваме алуминиева рамка. С нея имате голяма стабилност, особено ако мрежата ви е по-голяма.

Чудите се кое прави качествените мрежи наистина незаменими? Мрежата от фибростъкло. Тя е с фини, но изключително здрави и прецизно фиксирани нишки. Освен това, по-добрите мрежи от фибростъкло са специално обработени, за да не предизвикват алергични реакции по кожата.

Единственото, което пропуска качествената мрежа, са свежият въздух и светлината 🙂

Качествените мрежи не ограничават светлината

Да, мрежите трябва да държат насекомите вън, но не и слънчевите лъчи. Фибростъклото е изключително здрав прозрачен материал. Ако го изберете за дома си, няма да затъмните излишно помещенията и ще се радвате на добра осветеност на стаите.

А осветеността винаги можете да регулирате с подходящи щори. Съчетайте ги с мрежата така, че да подхождат на цвета на рамката или да създадат търсеното лятно настроение.

Изберете мрежи с разнообразен дизайн

За да създадете уникален интериор, винаги залагайте на продукти с разнообразни дизайни. Това важи с пълна сила и за мрежите против насекоми. Освен между петте основни вида, можете да внесете разнообразие с подходящ цвят на профила, декори и ефекти.

Искате най-доброто за здравето на близките си? Препоръчваме да монтирате специална антибактериална мрежа. Тя не само държи насекомите далеч, но и изцяло ограничава бактериите. Така ще имате много по-здравословна среда у дома.

 

Когато се готвите за лятото, най-важното е да изберете правилния вид мрежа и да го съчетаете с дизайна на дома си.

Ако имате нужда от съдействие, винаги можете да се посъветвате с консултантите ни. Те ще ви препоръчат индивидуални решения, с които да се погрижите за дома си. Изберете своя модел мрежа от фибростъкло.