Алуминиевите щори, познати повече като венециански, са най-предпочитаният слънцезащитен продукт на пазара! Това се дължи на отличните им термоизолационни качества – през лятото понижават температурата в помещението с до 5 градуса, а през зимата задържат топлината вътре. Венецианските щори се характеризират още с дълъг експлоатационен период и надеждни механизми за управление. Чрез странични водачи се контролира движението на щората при събиране и спускане, а долното укрепване фиксира профилa ѝ към дограмата.

За да се удължи максимално гаранционният срок на продукта, производителите на интериорни решения за засенчване съветват да се внимава при демонтирането на щорите с цел почистване. Дори ще ви препоръчат да се възползвате от професионалните услуги на специализирана почистваща фирма, защото тези фирми разполагат с необходимото оборудване и може да извършат услугата на място.

Видове алуминиеви щори според монтажа

Алуминиевите щори, произвеждани от Камакс, имат няколко варианта на изпълнение: пред стъклото, между дограмата и тип black out. Моделът Black out представлява специална перфорация на ламелите при страничните отвори. Със затварянето на щората тези отвори също се скриват и така се постига пълно затъмнение. Често клиентите предпочитат този вариант предимно за офиса, защото елиминира отраженията върху екрана на компютъра или на други повърхности, предназначени за мултимедийна визуализация.

Алуминиева щора пред стъкло
Хоризонталните щори могат да се изпълнят и с дървен материал. При конструирането на щорите, производителите на интериорни решения за засенчване използват дърво Рамин, бамбук и липа. Естественият материал преминава през специална обработка, така че да се подсилят уникалните му качества и да не избледнява под силните слънчеви лъчи.

Този слънцезащитен продукт кореспондира отличнo с всяка част от интериора и може да задоволи изискванията на най-претенциозните клиенти. Чувството за топлина и уют е несравнимо!