През студените месеци топлината и уютът вкъщи са ключови – и съвсем лесно постижими с помощта на качествена и функционална слънцезащита. В следващите редове ви даваме идеи за конкретни модели щори със страхотни предимства, с чиято помощ ще направите и по-елегантен и тренди дома си. Преценете кои ви допадат и помислете как да ги включите в интериора или екстериора.

Съхранете топлината вкъщи с външни щори

Външните щори са много стилно и практично решение за дома. Независимо дали ще изберете външни ролетни или външни хоризонтални щори, с тях ще си подсигурите качествена слънцезащита и същевременно ще подобрите енергийната ефективност на жилището си. Външните щори са страхотен топлоизолатор и ви помагат да пестите от сметките за отопление през зимата и охлаждане през лятото съответно, като съхраняват желаната от вас температура в помещенията. Така домът ви е не само по-комфортен, но и по-екологичен.

Не пропускайте да поставите смарт управление на тези щори, за да можете да ги управлявате от разстояние и да си създадете още повече удобство. С помощта на смарт управлението можете дори да създавате сценарий за движение и да симулирате присъствие, когато сте далеч от дома си, за да повишите неговата сигурност.

Поставете практични и лесни за поддръжка хоризонтални щори

Друга практична слънцезащитна идея е да поставите хоризонтални алуминиеви щори, които пасват на всяко помещение. Можете да ги използвате и за спалнята и детската стая, и за дневната или кухнята например. Те съвсем лесно се употребяват и поддържат и ги предлагаме в разнообразие от цветове, с които да превърнете щорите в свеж акцент или пък да ги слеете хармонично с обстановката наоколо. Ако искате да сте в крак с тенденциите за 2024, преценете кои от актуалните цветове за годината ви допадат и обмислете къде и как да ги включите и при щорите.

Хоризонталните щори са изработени от висококачествени материали, които гарантират запазването на елегантния им външен вид с години. Освежете обстановката вкъщи с този модел щори и регулирайте светлината според ситуацията, за да си подсигурите перфектна атмосфера за почивка или работа. Като същевременно допълните и уюта вкъщи, скривайки се от външните погледи.

Поръчайте и мрежи против насекоми още сега

Както знаете, мрежите против насекоми са изключително важни за спокойствието вкъщи през топлите месеци. Добре е да ги предвидите във всяко помещение, като не пропускате и балконските врати, за да блокирате всякакъв възможен достъп на досадните комари, мухи и други подобни натрапници.

Обмислете поставянето на мрежи именно сега, защото са на промоционални цени и същевременно изработката и монтажът им се осъществяват много по-бързо, отколкото през натоварените летни месеци.

Алуминиевите профили и мрежите от фибростъкло, от които са изработени, ви гарантират здравина и издръжливост, като можете да изберете между разнообразни цветове на профилите, които да съчетаете с щорите и елементите наоколо. Във връзка със съчетанията, плисе мрежите пасват чудесно на Плисе & Дует щори. А пък ако имате прозорци, до които няма достъп отвън, подходяща за тях е фиксираната мрежа Макси.

Допаднаха ли ви нашите слънцезащитни идеи, с чиято помощ можете да направите дома си още по-уютен? Независимо дали ще изберете външни или вътрешни щори, или ще добавите мрежи против насекоми в помещенията, където липсват, ви гарантираме, че ще останете доволни от високата функционалност и елегантния дизайн на нашите продукти. А ако имате някакви въпроси във връзка с точните решения за вашия дом, не се колебайте да потърсите експертите на Kamax – те с радост ще ви съдействат.