Текстилните елементи в интериора са много свежа и приятна идея за лятото и щорите от плат перфектно допълват подобна концепция. Затова в следващите редове ви разказваме за три модела текстилни щори, които се различават напълно по дизайн и пасват на разнообразни интериорни тенденции. Преценете дали искате да поставите щори от плат в дневната, спалнята или пък в повече едно помещение и се възползвайте от множеството функции на модерната слънцезащита! 

Повече артистичност с римски щори

В случай че ви допадат артистичните нюанси в интериора – значи римските щори са вашият модел слънцезащита! Ще ги откриете в множество цветове и десени, а изящните им платове са много красиви и в спуснато, и във вдигнато положение. Начинът, по който се надиплят при вдигане на щората, е наистина очарователен. 

Римските щори чудесно пасват на стилове като естествена визия, максимализъм, бохо-шик и всякакви тренди концепции за по-персонализиран интериор, при който комбинирането на стилове и интересните съчетания между мебели и аксесоари са на почит.

Съветът ни е да включите повече текстилни елементи в дома си през лятото от типа на калъфки, покривки за леглото и масата и леки килимчета и да съчетаете десените им с тези на римските ви щори. По този начин можете да внесете свежест и уют и в детската стая, и в кухнята или което друго помещение пожелаете.

Вертикалните щори – перфектни за големи прозорци

Ако търсите текстилни щори със стилен дизайн и висока функционалност, ви препоръчваме вертикалните текстилни и алуминиеви щори. Те влизат в ролята на тренди заместител на завесите, като същевременно ви дават възможност за максимален контрол над светлината. При нас ще ги откриете в множество цветове, както и с различна плътност на материите – от почти прозрачни до изцяло плътни и затъмняващи платове.

Друго важно предимство на вертикалните щори е, че са най-подходящият слънцезащитен модел за големи прозорци. Ако разполагате с помещение с красиви френски прозорци например, този модел е вашето решение!

Дизайнът на вертикалните щори е много елегантен – преценете дали да изберете по-интересен цвят, за да ги превърнете в акцент в помещението, или по-неутрален, и ги съчетайте хармонично с другите елементи в стаите.

Висока функционалност и оригинален дизайн с руло щори Ден и Нощ

Руло щорите Ден и Нощ на първо място се отличават със страхотната си функционалност. Дизайнът им с редуващи се прозрачни и плътни ивици ви позволява да регулирате достъпа на светлината точно както пожелаете, като същевременно имате видимост навън, но сте скрити от чуждите погледи. Щорите филтрират нежеланите слънчеви отблясъци, но позволяват на приятно количество светлина да проникне в стаята. Чудесно решение както за часовете, в които си почивате, така и за хоум офис пространството или пък за банята, където уединението е ключово. 

Дизайнът на Ден и Нощ е много елегантен и оригинален и веднага прави впечатление в помещението. Използвайте го, за да разнообразите която и да е от стаите – тези щори са подходящи за всички. И направете приятни съчетания и с декорацията наоколо, като не пропускайте да ги включите и в актуалните интериорни тенденции. Текстилът е перфектен за натуралната визия например, ако го съчетаете с естествена декорация и множество растения. А по-необичайният дизайн на този модел щори пасва на интериори със собствен характер, в които комфортът е приоритетен.

Лятото е време за пътешествия, ваканции и… Освежаване на дома! Ако не ви се занимава с по-мащабни промени вкъщи, новите щори са достатъчни, за да внесете комфорт и разнообразие в помещенията. А текстилните щори са перфектното решение за лятото. Кой от дизайните, за които ви разказахме, ви грабна на момента? Обмислете най-добрия вариант за дома си и действайте! Нашите експерти са насреща да отговорят на всичките ви въпроси и да ви насочат за точния модел от гледна точка на функционалности и на дизайн.