Имате ли нужда от лесно осъществими идеи за обновяване на интериора? А замисляли ли сте се, че с помощта на нова слънцезащита не само ще контролирате слънчевата светлина според желанията си, но и ще внесете нов дизайнерски елемент в стаите? 

При нас ще откриете идеи за слънцезащитата, с които можете да допринесете по различен начин на атмосферата у дома. В следващите редове ви представяме три от тях, които ще направят интериора ви по-стилен.

Поставете стилни дълги завеси

Дългите и плътни завеси са страхотно решение за лятото, а и за всички други сезони. Ако дневната, спалнята или друга от стаите ви е достатъчно просторна – това е едно от условията да поставите подобни завеси – включете ги и се обградете от уют и спокойствие. Скриващи ви напълно от ярките слънчеви лъчи, изолиращи и шума, и горещината, те са чудесни за летните дни. А класическата им красота добавя много приятна нотка на лукс в интериора.

Разбира се, ако се спрете на това слънцезащитно решение, не пропускайте да добавите към него моторизиран корниз Somfy Glydea. Това е много иновативно решение, с чиято помощ ще контролирате завесите си от разстояние. Корнизът също така е със стилен минималистичен дизайн и влиза в ролята на финален щрих от концепцията ви за елегантен интериор.

Внесете луксозна нотка с минималистичните Плисе и Дует

минималистичните Плисе и Дует

Друг начин да внесете елегантност с елемент на лукс в интериора, е да поставите щорите Плисе и Дует. Този модел е  изработен от висококачествени материали, които не задържат прах, дизайнът му е много изчистен и минималистичен, пасва на прозорци с нетипична форма – от френски до кръгли, триъгълни или пък капандури. Изключително функционален дизайн щори, който е и най-добрият термоизолатор от всички вътрешни решения за засенчване. Ще ви помага да задържате прохладата през лятото и топлината през зимата. 

Изберете по-неутрален цвят Плисе и Дует и ги включете, като ги съчетаете по хармоничен начин с мебелите и декорацията наоколо. Или подчертайте с тях красотата на оригиналните си прозорци – ако домът ви притежава прозорци с по-необичайна форма. 

Класика и естествена красота с дървени щори

Още един модел щори може да се погрижи интериорът ви да придобие стилен облик и собствен характер. И това са дървените хоризонтални щори. Те са символ на класическата красота, неподвластна на времето, пълна с топлина и уют. Една чудесна препратка към старите филми и романтичните времена, но с иновативен привкус.

Моделът се изработва от висококачествени и издръжливи материали, лесни за поддръжка и в приятни естествени нюанси на дърво.

Допълнителна опция е да изберете система за задвижване „Ретро“ при 50 мм дървени щори, с чиято помощ ще придадете на дома си духа на 30-те години на XX век.

Още един плюс на дървените щори е, че лесно се вписват в атмосферата на почти всеки интериорен стил и пасват на тренди концепции като натурална визия, минимализъм и максимализъм, интериор с винтидж препратки, както и на подчертано персонализирани и артистични интериори.

Добихте ли вече представа как можете да направите още по-елегантен интериора си с помощта на слънцезащитата? Успяхме ли да ви вдъхновим с едно – или повече от нашите предложения и представихте ли си как ги включвате в дома си? Сигурни сме, че изкушението да накарате стаите си да “заблестят” с помощта на тренди щори или пък елегантни завеси и корниз е неустоимо. 😉 Очакваме да ни потърсите с всякакви въпроси относно най-точното слънцезащитно решение в тази посока.