Обмисляте ли освежаване вкъщи в синхрон с настъпилата 2023? Новата година вдъхновява за промени, а тенденциите са колкото продължение от предходната, толкова и различни. От натурална визия до стремеж към внасяне на повече характер, оригиналност и личен комфорт в интериора. Сред трендовете със сигурност ще откриете нещо свое, с което да обновите дома си и да се почувствате още по-добре там. В следващите редове ви разказваме за тях – вдъхновете се и действайте!

Натуралната визия продължава да е хит

Естествената визия неслучайно навлезе стабилно в живота ни. Комфортът и уютът, които внасят дървото, камъкът, текстилът и изобилието от зелени растения са незаменими. Особено във време, в което прекарваме все по-голяма част от ежедневието си вкъщи, често работим от вкъщи и се нуждаем от максимално спокойствие и презареждане там. А и стремежът към повече устойчивост при решенията за интериора също става все по-актуален и същевременно е в синхрон с търсената натурална визия.

Включете качествени естествени материали и материи навсякъде, където ви допада. Обградете се с дърво и зеленина и неусетно ще почувствате как ежедневието ви се изпълва с хармония. Помислете и за слънцезащита в този дух – тук дървените хоризонтални щори ще изиграят перфектна роля. С прекрасна естествена красота и стилно класическо излъчване, този модел щори е и много издръжлив и се поддържа съвсем лесно.

Повече характер, топлина и личен комфорт

Напоследък се забелязва тенденция към леко отдръпване от минимализма и нужда от придаване на повече характер и топлина на интериора. Чрез смесване на стилове, на текстури, на нови и стари мебели, на изкуство… Wellness-концепцията също навлиза в домовете ни под най-различни форми. Например чрез създаването на специални кътове в помещенията като начин да изразим себе си и да удовлетворим специфичните си изисквания за комфорт и добре прекарано време у дома. Ако ви привличат подобен тип решения, има страхотни начини да ги реализирате. 

Според предпочитанията си и особеностите на пространството, освен най-често срещания хоум офис кът, можете да оформите и кът за четене с уютна мебел и осветление, местенце за йога и медитация или пък пространство за упражнения и тренировки. Съобразете се с интересите си и развихрете фантазията си. А ако създадете повече подобни кътове, ще разгърнете пълния потенциал на дома си и ще получавате там всичко, от което имате нужда. 

Колкото до слънцезащитата – при нас ще откриете голямо разнообразие от щори с актуални дизайни и функционалности, които пасват на различните ви идеи. Изработени от разнообразни материали и материи, в множество цветове, термоизолиращи… Разгледайте ги и изберете своите.

А ние избираме да ви препоръчаме вертикалните щори, които не само ефективно ще регулират светлината, но и ще изиграят ролята на стилен акцент с по-необичаен дизайн, който ще се забелязва. Всъщност те са модерният заместител на завесите и придават много уют на помещенията. И са особено подходящи за големи прозорци, в случай че домът ви разполага с такива.

Идеи за още по-персонализиран и интересен интериор

От пространство, максимално съобразено с личните ви изисквания и предпочитания, до произведение на изкуството – стремежът към персонализиран и оригинален интериор се налага като една от тенденциите за 2023. Тук отново говорим за комбиниране на стилове, на текстури, на ново и винтидж обзавеждане, включване на аксесоари и изкуство под най-различни форми и в най-необичайни съчетания. Като не е нужно да стигате до максимализъм, ако не ви допада – можете да тръгнете в тази посока, докато усетите, че сте придали достатъчно характер и дълбочина на помещенията. 

И да не забравяме артистичното осветление! Светлината силно въздейства на настроението ни и е основен съюзник в създаването на специална атмосфера. Затова заслужава да ѝ отделим внимание, когато оформяме “дома на мечтите си”. Тенденцията осветителните тела да са с изненадващ дизайн и да влизат в ролята на изкуство ще навлиза все повече. Ако ви харесва – отделете време да откриете подобен тип лампи и да ги добавите към концепцията за страхотния си обновен дом в тон с тенденциите на 2023. 

2023 е тук и е време да отбележите пристигането ѝ с полезни и интересни промени и в интериора. Разходете се из дома си и обмислете какво ви липсва, за да се чувствате още по-спокойни и щастливи там. И преценете кои от новите трендове биха паснали на интериора и на личното ви усещане за комфорт. А като стигнете до слънцезащитата – потърсете нашите експерти, които с радост ще ви помогнат да откриете точните решения за различните помещения.