Имате ли нужда да освежите обстановката вкъщи? А искате ли да го направите по бърз и лесен начин? Включете нова слънцезащита! И то не каква да е, а изящните тeкстилни римски щори. Този модел ще внесе много артистично усещане в дома ви и ще се съчетае перфектно с разнообразни интериорни тенденции. Същевременно той ще ви помогне да контролирате слънчевите лъчи според желанията си. В следващите редове ви разказваме подробно за всички предимства на римските щори – вдъхновете се и действайте.

Влизат в ролята на артистичен и свеж елемент

Текстилната декорация е чудесно решение за интериора за топлите месеци. Обмислете как и къде да я включите, възможностите са много. От нови възглавници, покривки за масата и леглото или леки килимчета за спалнята и кухнята например, до нова тапицерия, спално бельо и свежи текстилни щори, разбира се. 

Римските щори идеално се вписват в подобна концепция. Независимо дали ще ги превърнете в акцент или хармонично ще ги съчетаете с другите аксесоари, този модел щори веднага ще допринесе за елегантната и уютна атмосфера в дома ви. Красивите платове, от които са изработени, запазват привлекателния си вид дори в събрано положение. При вдигане на щората, платът се надипля в горната част на прозореца и застава като артистично украшение. Същевременно можете да избирате между множество цветове и десени, за да ги впишете в обстановката и да персонализирате максимално своя интериор. Едноцветни, с тренди десен, по-ярки или в мек пастелен нюанс, който да се слее с всичко наоколо – вие решавате. Разходете се из помещенията вкъщи, развихрете фантазията си и изберете точния дизайн.

Ефективни са и са лесни за поддръжка

Топлите слънчеви месеци вече са тук и предстои дълго да им се наслаждаваме. И по време на тях е жизненоважно да планирате ефективна слънцезащита, с която да регулирате слънчевите лъчи според желанията си. А римските щори освен дизайнерско допълнение към интериора, също така са и качествено слънцезащитно решение, на чиито функционалности можете да разчитате.

Моделът е чудесен за спалнята, дневната, кухнята, детската стая и почти всяко помещение, в което слънчевите лъчи трябва да бъдат спирани или умело направлявани. Той ще ви осигурява необходимото спокойствие да работите, да се излежавате до късно уикенда или пък да прекарвате време с любима компания в прохлада, докато навън е горещ летен следобед например. Както и да се скривате от чужди погледи и да си подсигурявате уединение. 

Римските щори са и със съвсем лесни за употреба механизми. При вдигане на щората платът се надипля до определената позиция, като можете да изберете и ръчно управление, и електрозадвижване – то дори удължава живота на щорите. Колкото до почистването на модела – при наличието на прах, можете лесно и бързо да го почистите с мека четка. Петната по плата пък можете да ги премахнете, като избършете щората внимателно с влажна кърпа.

Чудесно се съчетават с различни интериорни тенденции

Предимствата на римските щори не приключват дотук. Този модел страхотно пасва и на актуалните интериорни тенденции, като ги допълва и обогатява. Например ако сте се спрели на естествена визия, в която изобилстват зелените растения и естествените материали като дърво, камък и текстил, тук моделът ще се впише перфектно. 

В случай че сте създали персонализиран артистичен интериор в посока максимализъм, за който е типично смесването на стилове, материи, текстури и цветове, както и изкуство – чаровните римски щори отново са вашият модел! 

Тези щори ще паснат и на обстановка с винтидж елементи, и на бохо-шик интериор. От модел Аура на цветни пеперуди до модел Елеганте BB 24 в стилно кафяво – направете своя избор за красиво съчетание с елементите наоколо.

Независимо дали искате да се скриете от слънчевите лъчи и любопитните погледи, да внесете нов свеж и артистичен елемент в дома си или пък да финализирате актуална интериорна тенденция, римските щори са точният избор. Красив, функционален и изящен модел, на който ще се радвате през топлите месеци и не само. А нашите експерти винаги са насреща да ви съдействат с практични и дизайнерски съвети при избора на вашата слънцезащита.