Какво си представяте, като чуете думата есен? Пастелни цветове, уют, повече време, прекарано у дома? Подготвили сме идеи, които ще ви помогнат да поканите есента вкъщи подобаващо. И щорите са незаменим помощник в случая, защото освен за регулиране на светлината и повишаване на изолацията, се включват лесно и в създаването на желаната интериорна визия. Вдъхновете се от магията на есента и направете дома си още по-комфортен и елегантен! 

Осигурете си уют и топлина с щори 

Регулирането на светлината, съобразено със спецификите на всяко едно помещение, е от голямо значение за атмосферата, която искате да създадете вкъщи. От спалнята, където спокойствието и уединението са ключови, до хоум офис пространството, където слънчевите отблясъци в компютъра трябва да бъдат избегнати. За целта е важно да изберете подходящи щори, с които лесно да управлявате слънчевата светлина според желанията си. Сред нашите модели ще откриете разнообразие от дизайни, подходящи за целта, които пасват и на разнообразните интериорни тенденции. 

Понеже наближават студени месеци, е добре да помислите и за повишаване на изолацията вкъщи – отново постижима цел с високофункционалните модели щори. Един от вариантите са външните хоризонтални щори – страхотен модел, с който финализирате облика на фасадата, регулирате степента на осветеност, без непременно да затъмнявате помещенията, и същевременно осигурявате изключително добра изолация на дома си. Ако предпочитате вътрешни щори – съветът ни е да се спрете на стилните минималистични Плисе и Дует. Този елегантен модел чудесно се вписва в концепцията за модерен дом и също така притежава най-добрите термоизолационни характеристики от всички щори за вътрешно засенчване.  

Включете есенни цветове и декорации за настроение

Есента е прекрасен сезон, който заслужава да бъде приветстван и у дома! Включете топли пастелни тонове в декорацията. Украсете с букети от есенни листа, кестени, жълъди и други есенни красоти. Сложете меки одеалца, нови покривки, свещи, купа с есенни плодове. Не забравяйте и тиквите – често в причудливи форми и цветове, те внасят много артистично усещане и са чудесен тематичен аксесоар. Симпатична идея е да загатнете за новия сезон във всяко помещение, дори само с един елемент или нюанс. 

Към подобна обстановка ще паснат перфектно естествените материи и материали, затова добавете повече текстил и дърво например. Колкото до слънцезащитата – дървените щори са точният избор в случая! Уютът, който внасят, е незаменим, и тяхната класическа естествена красота не престава да бъде актуална. 

Друг вариант е да изберете хоризонтални алуминиеви Макси щори, с които изключително лесно променяте посоката на светлинния поток. Ще ги откриете в огромно разнообразие от цветове, за да изберете нюанс в тон с есенната концепция. Ако пък предпочитате текстилен модел, който да съчетаете с декорацията – римските щори са вашето решение. Тези изящни щори веднага ще допринесат за артистичния характер на помещенията. 

Сега е точният момент да сложите и мрежи за насекоми

Замисляли ли сте се колко важни са мрежите против насекоми за комфорта вкъщи през топлите месеци? Те ви спасяват от комари, мухи, оси и всякакви подобни неканени гости и ви осигуряват спокойни летни вечери и нощи. А ако ги поръчате през октомври, ще се възползвате от промо цени и значително по-бърза изработка и монтаж, отколкото през лятото.

Обмислете вариантите за различните помещения – най-добре е да подходите индивидуално към всяко. Не пропускайте и балконските врати, откъдето комарите се промъкват много лесно. За повече качество и издръжливост изберете мрежи от фибростъкло с алуминиева рамка. Цветът на рамката е добре да бъде неутрален и близък до цветовете на дограмата и визията на дома ви като цяло – например бял или с текстура на дърво.

Относно моделите – класически и лесен за монтаж и отваряне вариант са мрежите с панти. Врати мрежите са подходящи за терасата, а ролетните мрежи – за места с по-малко пространство за отваряне. А ако искате по-оригинален дизайн на мрежата, можете да се спрете на модел тип Плисе.

С идването на есента започваме да прекарваме все повече време у дома, затова е добре да помислим как да си създадем повече комфорт и уют там. Нови щори, с които да регулираме светлината според предпочитанията си и да повишим изолацията на помещенията, есенна декорация за вдъхновяващо настроение… Вие преценявате от кои решения се нуждае домът ви, а нашите експерти винаги са насреща, в случай че имате нужда от разяснения и съвети относно най-подходящата слънцезащита за вашия интериор.