Сигурни сме, че продължавате да се наслаждавате на лятото и изобщо не ви се разделя с него. Няма и нужда. Има различни начини да съхраним лятното настроение около себе си – например чрез леки промени на някои елементи, декорации и цветове в интериора. Ако предпочитате – дори и през зимата можете да пазите зареждащи летни нюанси у дома. Вдъхновете се със слънчевите идеи в следващите редове.

Включете артистичните римски щори

Замисляли ли сте се колко ключов елемент са щорите вкъщи? Крайно необходими, за да контролирате светлината според предпочитанията си, скриващи ви от любопитни погледи и създаващи уют… И не на последно място – щорите често влизат в ролята на акцент или допълнение към елегантната и модерна обстановка в дома ви.

А като става дума за съхраняване на лятното настроение, няма как да не ви разкажем малко повече за римските щори. Това е страхотен модел, изработен от изящни платове, които много красиво се надиплят при вдигане на щората. Изключително артистични, заредени с усещане за лято и в голямо разнообразие от цветове и десени. Можете да изберете по-свеж и ярък дизайн, защото подобни нюанси допълнително зареждат и освежават. Но дори и в неутрален нюанс, римските щори ще внесат лятно настроение в интериора със своето бохемско излъчване и изящни платове.

Така и в най-мрачните дни, като погледнете към красивите римски щори, ще си спомняте любими летни моменти и ще се подсещате, че лятото ще дойде отново – времето до него често се изнизва неусетно.

Освежете с цветни акценти и зелени растения

Цветните акценти са лесен и приятен начин да поддържате слънчево настроение вкъщи. Изберете не повече от два нюанса за помещение и действайте. Можете да се спрете на приятните природни сини или зелени нюанси, които са актуални тази година. Или пък на необичайния Very Periцветът на Pantone за 2022, ако искате да добавите оригинална нотка в някое помещение. Както и на който и да е друг цвят. Най-важното е да откриете кои са свежите цветове, които ви привличат най-много и пасват и на обстановката, за да ви радват по-дълго време.

Колкото до това къде да ги включите – имате множество варианти. От текстилните елементи като калъфки, покривки, килими и украшенията и предметите на изкуството до… рамките на картините и хавлиите в банята, например. Както и щоритетук можете да избирате между множество дизайни в богата палитра от цветове. А ако прецените, и нов сет от мебели в интересен свеж цвят или пък една такава стена в стаята са вариант.

Да не забравим и зелените растения. Екзотични палми, винтидж фикуси и други класически или пък необичайни варианти – вие решавате какви да бъдат те. Важното е да са повече. Колкото повече – толкова повече свежест и натурално усещане вкъщи, което е много приятно и също така – много тренди през последните години.

Не пропускайте нито едно помещение

Когато правите план за подобни свежи промени вкъщи, съветът ни е да се разходите във всяка стая, като броим и банята, и антрето дори. Помислете как да включите нови цветни и “зелени” елементи навсякъде. Дори да е само едно растение или украшение в банята, красив букет или дизайнерски закачалки в антрето… Или пък нова артистична лампа в спалнята. Има съвсем лесни и бързи решения – разгърнете ги във всяко помещение, за да допринесат максимално за цялостното лятно усещане, което се стремите да създадете. 

А и сме сигурни, че ще се забавлявате, докато го правите, и ще изненадате и близките, и гостите с идеите си. 🙂

Ако обичате лятото, значи го носите в ума и сърцето си целогодишно. И с помощта на нашите лесноизпълними интериорни идеи ще го съхраните и в дома си. Цветове, растения, щори – в която и посока да тръгнете, ви пожелаваме да се наслаждавате на резултата. А щом изникнат въпроси относно слънцезащитата – не се колебайте да се обърнете към нашите експерти, които ще ви съдействат с практични и дизайнерски съвети.