Август е толкова пълноценен месец! Вече сме заредени със слънце и морски емоции, а лятото все още е тук, даже е в разгара си. Ваканциите продължават, но можете да откраднете и малко време за обновяване на атмосферата вкъщи. Затова решихме да ви разкажем повече за дървените хоризонтални щори. Освен че ефективно регулира светлината, този прекрасен класически модел носи много други предимства на интериора. Прочетете какви – в следващите редове.

Класика, неподвластна на времето

Кои от приятните и актуални естествени материали, изпълващи интериора с уют, са ви любими? На нас ни е дървото. Топлината и леко винтидж нотката, които внася то, са наистина незаменими. 

Дървените хоризонтални щори, този луксозен вариант на класическия модел, моментално ни пренасят назад във времето. Към спомени от детството или стари филми, открояващи се със стил и романтика. 

Можете да избирате между меки пастелни нюанси на естествено дърво, които лесно ще паснат на елементите в различните помещения. А ако се спрете на система за задвижване “Ретро” на дървените щори, още повече ще придадете на дома си духа на отминали десетилетия. Разбира се, с модерно звучене. Все пак целта е с леки винтидж препратки в декорацията и мебелите да направите по-артистичен модерния интериор. 

Още една идея, обвързана с романтика и уют, е да добавите и дълги завеси към дървените щори. Можете да избирате между множество красиви съчетания между завеси и щори, с които да персонализирате интериора. Освен това ще се възползвате от предимствата и на двете слънцезащитни решения. А ако поставите и моторизиран корниз Somfy Glydea, ще си подсигурите страхотен комфорт.

В хармония с повечето интериорни тенденции

Освен в интериор с класически и ретро препратки, дървените хоризонтални щори се вписват перфектно в редица други актуални интериорни тенденции.

Натуралната естествена визия, например. Ако сте наблегнали на дървото, камъка, текстилните елементи и природните нюанси в дома си, какво по-добро решение от дървените щори към тях? Включете ги, обградете ги със свежи зелени растения и готово. 

Минимализмът също е чудесен тренд в интериора, на който все по-често се спираме. Лесно постижим и носещ простор и светлина. С минимализъм лесно постигаме и усещане за лукс, което е още един плюс на стила. Достатъчно е да привлечем вниманието в помещението към по-специална дизайнерска мебел или произведение на изкуството. А изчистените стилни дървени щори се вписват прекрасно в минималистични пространства. Както и в луксозни.

В малко по-различна посока – дървените щори ще паснат и на артистичния максимализъм, и на разчупения интериор с бохо-шик нюанси. Като цяло, дървото е много универсален материал, който почти всеки дом ще прегърне и ще заобича.

Качествени, ефективни, лесни за поддръжка

Дървените хоризонтални щори също така са модел, който е изработен от много качествени и издръжливи материали и можете да разчитате, че ще бъде част от дома ви дълги години. Той не само се монтира бързо, но и се поддържа съвсем лесно. Достатъчно е да избършете щората със суха кърпа или мека четка, за да я почистите и да я накарате да блесне.

Дървените хоризонтални щори се задвижват ръчно, но има вариант да бъдат и моторизирани, за повече комфорт и улеснение в ежедневието. Още едно тяхно предимство е, че почти не абсорбират топлина.

От спалнята до дневната или хоум офис пространството… Дървените щори придават елегантност и уют на всяко помещение и с тях контролирате светлината, както пожелаете, за постигане на перфектна атмосфера за почивка или работа. 

Август струва ли ви се подходящ за обновления вкъщи? Или конкретно за избор на нова слънцезащита? Насочете се към очарователните дървени хоризонтални щори! Сигурни сме, че ще се наслаждавате на всичките им предимства. Ако вече сме успели да ви убедим в техните страхотни качества, остава да потърсите нашите експерти за практични и дизайнерски съвети. Те винаги са насреща да ви помогнат.