Истинското начало на годината не е ли именно сега, в края на март? С удължаването на деня, зачестяването на слънчевите моменти и разцъфтяващата и разпяваща се природа? Пролетта има окриляващо въздействие върху всички нас и започне ли, искаме времето да се забави. Пренесете цялото това вдъхновение и вкъщи, като обновите и освежите в синхрон със случващото се. 

Освежете интериора с цветни акценти

Цветните акценти в интериора са лесен и приятен начин да освежите бързо различните помещения. За да съхраните елегантната атмосфера, изберете не повече от два-три цвята. Можете да се спрете на актуалните за 2022 Very Peri или на сини и зелени нюанси. Но можете да изберете други интересни цветове – важното е да ви допадат, за да им се радвате по-дълго време. 

Къде точно да ги включите? Боядисайте някоя от стените в помещение. Използвайте ги за мебелите или декорацията. Обновете само една стая или пък всичките. Да, дори и в банята можете да сложите небесносин или виолетов шкаф или още по-семпло – да вземете кърпи, сапунерка и килимче в ярки цветове. Макар и малки, тези промени веднага се усещат в ежедневието и ни носят настроение.

Впишете и щорите в концепцията, все пак в следващите месеци ще имате нужда от максимален контрол над светлината. Освен че ще защитават дома ви от слънцето, сред тях ще откриете множество модели в най-различни цветове, които могат да се превърнат в търсения цветен акцент. 

Препоръчваме ви хоризонталните щори Макси, с чиито специален механизъм за контрол съвсем лесно ще променяте посоката на светлинния поток. Те са с актуален изчистен дизайн и се предлагат в невероятно разнообразие от нюанси! 

Другото ни предложение са Руло щори в свежи цветове или с флорални мотиви. Те са чудесно допълнение към цветния текстил в стаите и много приятно филтрират слънчевите отблясъци, без да спират навлизането на светлина.

Обновете декорацията и добавете растения

Да освежите декорацията вкъщи, също е практично решение, което не изисква много средства, а бързо променя характера на помещенията. Дайте воля на въображението си и преценете как да обновите всяка стая. Сменете текстилните елементи като покривки и килимчета, завеси или щори, рамкирайте артистично и закачете нови принтове и фотографии. Можете да смените и най-често използваните чинии, чаши и купи с такива на флорални мотиви или с вдъхновяващ дизайн. 

Сложете във всяка стая по една ваза с пролетни цветя, като не забравяйте и антрето – за да посреща вас и гостите ви с усмивка. Пуснете духа на пролетта и в хоум офис пространството, както и в детската стая.

И, разбира се – включете растения. Натуралната визия продължава да е актуална и през 2022 и е един от основните начини да внесете свежест в дома си. Зелените растения и сукулентите са все така хитови, а в случая може да засадите и пролетни цветя, дори да обособите кът от растения в дневната например. Или малък и кокетен такъв на някой от кухненските шкафове. Към зелената визия отново перфектно ще паснат текстилните Руло щори, както и дървените хоризонтални щори. Тяхната стилна естествена красота носи хармония и уют, освен това те са много издръжливи и се поддържат съвсем лесно.

Спрете достъпа на насекомите

Пролет и лято, широко отворени прозорци и балконски врати, чудни аромати и прохлада… Звучи като сън, толкова отдавна не ни се е случвало. Освен тези идилични картини, основното през топлите месеци е, че дори да не са широко отворени, прозорците вкъщи са постоянно открехнати. Затова мрежите против насекоми са задължителен компонент от ежедневието. Те ни предпазват от нашествията на комари, от досадните мухи, от жилещите оси… От всички тези неканени гости, които чакат удобен момент да се промъкнат в жилището ни и да нарушат спокойствието ни. 

Погрижете се навреме насекомите да нямат достъп до дома ви. Сега мрежите са на специални цени, също така изработката и монтажът им се случват по-бързо. Докато се усетите – вече ще сте отметнали тази важна задача. 

Основното, на което трябва да наблегнете при избора, е мрежата да бъде изработена от фибростъкло, което гарантира здравината ѝ, както и да има стабилна рамка. Препоръчваме ви профилите от алуминий, защото са доказано издръжливи. Цветът на рамката е добре да го съобразите с този на дограмата, както и с цялостната визия на интериора. Бялото е най-практичното решение, то отива почти на всичко, следвано от профилите, имитиращи дърво. 

Въздействието на пролетта се простира и до обновяване на обстановката вкъщи. Подберете идеите, които ви пасват и можете да осъществите лесно, и действайте. Сега е моментът да помислите и за нови щори, които ще ви защитават от светлината и ще влязат в ролята на красив елемент от интериора. Нашите експерти са насреща да ви съдействат със съвети и препоръки. 

И за финал ви пожелаваме страхотна нова пролет!