Топлите месеци са най-подходящи за ремонт или леко освежаване вкъщи. Ако сте решили да вместите подобна дейност между ваканциите, съветът ни е да изберете определен интериорен стил за отправна точка, в който да включите собствени интерпретации и оригинални идеи. 

В следващите редове ви представяме три актуални тенденции в интериора, с които да създадете страхотна атмосфера вкъщи. И разбира се – да се забавлявате, докато го правите.

Максимализмът, който завладява с артистичността си

Ако носите артистична душа, обичате да правите с размах много неща едновременно или с една дума – сте максималисти, най-естественото нещо е да изразите всичко това и в дома си. Съответно стилът, който търсите, е точно максимализъм – не по-малко актуален и прекрасен от противоположния му минимализъм

Този стил вълнува и разказва истории чрез изпъкващи комбинации от цветове – най-често ярки на по-тъмен фон, принтове с едри форми, много изкуство и като цяло – смели съчетания между елементи, дизайни и материи, модерно и старинно. 

Сложете тапети на пищни цветя на една от стените, подредете книгите си на открити места, декорирайте с много възглавници. Целта е да постигнете еклектично усещане, в което да включите обединяващи цветове и елементи. 

Колкото до слънцезащитата, имаме фантастично решение за подобна интериорна концепция – артистичните римски щори! С надиплящите се красиви платове във всякакви цветове те ще бъдат перфектният акцент или допълнение към максималистичната ви визия. Поставете ги в дневната или спалнята например и обогатете атмосферата както визуално, така и контролирайки количеството светлина според предпочитанията си.

Създайте манхатънско усещане с индустриален дизайн

Ако разполагате с по-обемни пространства вкъщи, високи тавани и прозорци от тавана до пода, ви препоръчваме да се насочите към все така актуалния индустриален стил. Изключително интересен тренд отново с артистичен почерк, той внася далечно манхатънско усещане в дома ви. И определено е подходящ  за един модерен и уютен дом. 

Най-характерното за този стил са “индустриалните” елементи от типа на открити греди, колони, тръбопроводи, тухлени стени, бетонни повърхности. Към тях добавяме и естествени материали – основно дърво, метал и кожа, монохромни тонове и изчистени линии и декорации. 

Дори да не разполагате с големи пространства вкъщи, можете да съчетаете в минималистичен интериор няколко типични за този стил елемента и отново да постигнете търсеното усещане. 

Не забравяйте и слънцезащитата – освен че трябва да бъде ефективна, с нея допълнително ще надградите визията. В подобен контекст съветът ни е да се спрете на вертикални щори с алуминиева релса Vogue, които ще паснат не само с изчистения си стилен дизайн, но и като материал, и цветово. С този модел можете да постигнете от леко до пълно black-out затъмняване и да изпипате до съвършенство индустриалната си концепция. Пожелаваме ви да ѝ се наслаждавате! 

Много растения за страхотна естествена визия 

Естествената зелена визия е много актуален и приятен вариант, който внася жизненост в дома и създава уют. Ако изпълните интериора си с растения, също така ще пречистите въздуха и ще се сдобиете с повече кислород. 

Имате наистина богат избор от зелени или пък цъфтящи растения, с които напълно да персонализирате подобен интериор. Направете ретро препратки с фикус и мушкато, екзотични – със страхотна бананова палма и райско цвете, създайте симпатични кътове с модерните сукуленти и кактуси. Освен за декорация, растенията могат да ви послужат и да разделите помещенията на зони. 

Дървените, и като цяло естествените материали, са неизменна част от подобен тип натурална визия. Включете ги както в основното обзавеждане, така и в декорациите, като все пак не забравяте да изберете конкретни водещи елементи. 

Стигаме и до щорите – завършващият щрих в дома. Те обогатяват интериорния ви стил и се грижат количеството светлина винаги да бъде по вкуса ви. Към подобно изобилие от растения веднага ви препоръчваме бамбуковите щори! Със своята естествена красота те чудесно ще се съчетаят с другите елементи и ще добавят комфорт и в класическия, и в модерния интериор. Освен това този модел щори се поддържа много лесно и е устойчив на влага.

Използвайте лятното вдъхновение и енергия, за да обновите дома си. Преценете кой стил ви допада най-много, включете интуицията си и създайте мечтания дом – често това е стъпка към пълна промяна в живота! И не пропускайте да финализирате концепцията с подходящи щори, за чиято ефективност и специфични характеристики нашите специалисти винаги с радост ще ви разкажат.