Една от най-ярките тенденции при съвременните жилища е, че те стават все по-адаптивни към външната среда. Предпочитани са екстериорни решения, които не само са гъвкави и лесни за управление, но и повишават енергийната ефективност на дома.

Сред тях определено са и външните хоризонтални щори. Надеждният им дизайн и изолационните качества ги превръщат в повече от добра инвестиция за слънцезащитата. В тази статия ще ви запознаем с най-ценните качества на външните щори и ще научите как да ги впишете в своя екстериор.

Лесен начин да повишите енергийната ефективност

Да започнем с това, което прави външните хоризонтални щори наистина специални! Те имат стабилна конструкция, изработена от алуминий – материал, който е добре познат със своята надеждност. Щом затворите ламелите, те изцяло изолират външната среда и образуват въздушен слой между щорите и дограмата. Именно това е малкият “трик”, който повишава енергийната ефективност на дома ви и ще помогне да намалите разходите за климатизация и отопление.

Инвестициите в екстериора са в много по-дългосрочна перспектива. Затова ви съветваме да заложите на материали за щорите, които няма да променят цвета и качествата си от климатичните влияния. Изберете продукт с достатъчно дълга гаранция и високо ниво на слънцезащита. Съвременните модели имат и светлоотразителни свойства, които помагат за отблъскването на вредните UV лъчи.

Ново ниво на гъвкавост в слънцезащитата

Гъвкави опции за слънцезащитата

Ако трябва да изтъкнем едно качество на външните хоризонтални щори, това със сигурност е тяхната гъвкавост. Жилищни сгради, магазини, офиси, административни сгради… моделите перфектно пасват на различни видове фасади. Страхотен избор са за по-широки помещения, в които при нужда можете да допуснете повече светлина.

Освен универсално приложение, външните хоризонтални щори предлагат и избор от три размера на ламелите. Предимството на малките ламели е в тяхната подвижност. Лесно ги регулирате и можете да ги отваряте във всякаква позиция. Големите ламели (с размер 90 милиметра) ще разпознаете по специфичната Z-образна форма. Те не само предоставят по-солиден дизайн, но и по-високо ниво на затъмненост.

Искате да създадете своя умен дом от бъдещето? Можете да повишите нивото на гъвкавост с една добре позната екстра към нашите слънцезащитни решения – Tahoma Pro. С това смарт устройство ще контролирате всичко изцяло през телефона си. Какво по-удобно и приятно от това: отваряте или затваряте щорите, докато спокойно сте се излегнали у дома… или дори докато сте на път за вкъщи.

Външните щори като впечатляващ екстериорен елемент

Впечатляващ екстериор с външни хоризонтални щори

Щорите лесно ограничават външните погледи… но могат и да ги привличат с впечатляващ дизайн! Изчистените линии на ламелите идеално ще се впишат във вашата модерна минималистична визия.

Заради солидния дизайн на щорите, тук цветът е от голямо значение. Класически избор са неутралните тонове като сиво, черно и бяло, които лесно пасват на почти всички видове фасади. Ако искате да се откроите със смело екстериорно решение, можете да заложите и на по-нестандартен цвят от богатата цветова гама. Все пак ви препоръчваме да подберете тоновете внимателно и да ги съобразите с фасадата, дограмата и разбира се – с настроението, което искате да създадете.

Както професионалистите, така и любителите на екстериорния дизайн могат да потвърдят: финалните детайли понякога преобразяват всичко! Тук външните щори не правят изключение. Можете да им придадете ефектен завършен вид с допълнителни екстри като декоративна кутия и странични капаци. Така ще скриете горния профил на щорите, който често е голямо предизвикателство за съчетаване с фасадата.

Това са само част от възможностите за персонализиране на външните ламелни щори! Ако имате нужда от други екстри или индивидуален съвет за избора на модел и размер, нашите консултанти с радост ще ви съдействат. Разгледайте моделите ни и бъдете една крачка по-близо до мечтания модерен и енергийно ефективен дом!