Слънчеви моменти и още повече възможности за почивка – това за нас са топлите месеци! В горещите дни е безценно чувството да релаксирате необезпокоявани на сянка. Терасата и дворът ще са сред любимите места за прекарване на свободното време.

Ако подготвяте дома си за лятото, ефективен начин да се погрижите за откритите помещения е да сложите подходящи сенници. Те са в разнообразие от модели и цветове, които ще паснат на специфичните нужди на дома ви.

Сенниците могат да са част и от вашата smart home система! Ако ги свържете към нея, управляването им става много по-лесно и приятно. Тук ще ви запознаем с петте най-важни предимства да моторизирате своите сенници.

1. Приятната прохлада на дома.

Прохладата на сянка понякога е истинско спасение през лятото! Когато температурите навън се покачват, защитата от прегряване на помещенията е ключов фактор за уюта ви.

Със smart решение като Connexoon Box или Tahoma PRO отваряте сенниците за миг, само през телефона си. Няма значение колко далеч сте от вкъщи. Можете да реагирате бързо и ще си осигурите прохлада, без да влагате усилия… А и по-ниски сметки за електричество! Сенник, който е отворен навреме, ще намали значително температурата в стаите и нуждата да усилвате климатика.

Прочете повече за smart home решенията.

2. Домът е под ваш контрол, където и да сте.

Ново ниво на комфорт: когато контролирате дома, дори да сте далеч от него. Независимо дали работите или сте на почивка, ако сте моторизирали сенниците, си гарантирате повече спокойствие през лятото.

С Connexoon Box няма какво да ви убегне. По всяко време можете да проверявате актуалното състояние на сенниците и другите устройства у дома. Приложението има и  опция за таймер. С нея залагате точно време, когато да се отворят или приберат сенниците. И вече няма нужда от бързане към вкъщи – защото знаете, че винаги имате контрол през телефона си и можете да проверите състоянието на устройствата.

3. Сенник в перфектно състояние – независимо от времето.

Сенниците са екстериорен елемент, който допринася за доброто първо впечатление от дома ви. За да превърнете откритите пространства в по-приятни кътчета, помислете за защитата на сенниците от атмосферните влияния.

Вятър, силен дъжд, буря – природата понякога готви изненади за жилището ви. За да поддържате плата и сглобките на сенниците си в идеален вид, добре е да няма останали клони, предмети и листа върху сенника. А най-ефективно е да приберете сенника преди да бъде засегнат..

Моторизираният сенник се прибира само за няколко секунди. Така си спестявате от времето за почистване и ще гарантирате перфектното му състояние.

4. Всичко е по сценарий!

Толкова по-лесно е да реагирате, когато сте подготвени за най-честите ситуации. 

Smart решенията като Connexoon Box имат предварително зададени сценарии като “back home”, “leave home”, “sun protection” и “privacy”. Те покриват обичайните случаи, когато е нужна автоматизация вкъщи – включително и на сенниците.

Например, ако слънцето започне да пече силно, просто задействате “sun protection” сценария. Сенниците ще се отворят и прохладата ще дойде в дома ви.

Всеки от сценариите може да персонализирате според личните си предпочитания. Добавете специфики, които пасват на лайфстайла ви, и ще създадете по-приятна лятна атмосфера.

5. Безгрижно управление при лошо време.

Нека си признаем – на никого не му е приятно, когато се налага да излиза на терасата или в двора в лошо време. Трябва да действате бързо и да приберете всичко важно, докато вали или духа силно.

С Connexoon Box ще се отдадете на пълен релакс у дома, каквото и да се случва навън. Не се притеснявате от атмосферните условия. Защото вече ще сте прибрали сенника през приложението.

 

С моторизирани сенници сте по-готови от всякога да посрещнете лятото у дома! Ще се възползвате от всички предимства на слънцезащитата, плюс много приятни smart улеснения. Домът ви ще се превърне в малък прохладен оазис, устроен според вашите предпочитания.