Уют: една от най-красивите думи, свързани с дома. Уют е да живеете в атмосфера на топлина и спокойствие. Да сте щастливи, когато се приберетe вкъщи. На датски език има специална думичка, която означава усещане за уют, комфорт и хармония – хюга. Нека да разгледаме как да постигнем лесно и бързо, без големи инвестиции, повече хюга моменти вкъщи. С няколко промени, направени с вкус и внимание, ще имате неповторима обстановка вкъщи. Нашите три стъпки са чудесно начало.

1. Започнете със стените и прозорците.

Стените и прозорците са съществена част от вашето жилище и често са първото нещо, което се забелязва.

За да създадете силно впечатление и приятно усещане, подберете внимателно цветовете. Използвайте за стените и щорите цветове, които ви е приятно да гледате всеки ден. Те трябва да ви карат да се чувствате добре, без да бъдат натрапващи се или натоварващи. Можете да създадете усещане за топлина, като съчетаете по-топли и пастелни тонове. Научете повече за съчетаването на цветовете в интериора.

Обърнете специално внимание и на щорите. Един свеж избор за прозорците са добре познатите Руло щори. Те лесно се вписват в разнообразни интериори. Механизмът е лесен за ползване, а изборът от дизайни е голям.

Когато говорим за уют, правилната осветеност в жилището е ключова. Можете да регулирате Руло щорите така, че да допускат повече светлина, или пък напълно да изолирате външните погледи. А ако имате пространство с нестандартни размери или специфични изисквания, Руло щорите могат да се изработят по индивидуална заявка, за да се впишат перфектно.

2. Изберете какво да добавите… и премахнете.

Уютен е домът, в който нищо не ви пречи да релаксирате и да се забавлявате.

Съветваме ви да приберете (или изхвърлите, ако се налага) всичко излишно – непотребни вещи и такива, на които мястото им е в друга стая. След това може да подредите останалите интериорни елементи. Разположете ги така, че всеки да е на подходящо и удобно за вас място.

Създайте кътове за четене, забавление или релакс. В тях сложете не просто полезни вещи, а такива, които създават топлина и спокойствие.

Акцентирайте върху най-важното за вас, като добавите украси и аксесоари. Не е нужно да следвате строги правила. Сложете в кътовете интериорни елементи с открояващи се цветове и форми. Още една добра идея е да поставите снимки и предмети, свързани с приятни спомени.

Не забравяйте, че и щорите могат да бъдат ефектен акцент. Точно затова Руло щорите се предлагат в разнообразни цветове и десени.

3. Бъдете Smart.

Домът, за който се грижите по-лесно, е и много по-уютен. А Smart технологиите са модерен начин да улесните задачите вкъщи.

С тях лесно ще автоматизирате уредите и осветлението. А чрез мобилното приложение можете да управлявате дома си през телефона – дори когато сте далеч от него. Например можете да подготвите осветлението, отоплението и музиката, за да се приберете в уютна обстановка.

Предлагаме Smart решения за дома като Tahoma Premium, както и други екстри, които можете да добавите към Руло щорите.

Това са първите стъпки, с които искаме да ви вдъхновим за повече уют и хюга усещане у дома. Не забравяйте – уютът е нещо индивидуално, зависи от личните ви предпочитания и спецификите на  жилището.

Експериментирайте и отделете необходимото време. Сигурни сме, че можете да превърнете дома си в щастливо място с незаменима атмосфера.