При вземането на решение кои видове щори са най-подходящи за прозорците на вашата баня, първото нещо, което може да се наложи да предвидите, е вероятността щорите да бъдат намокрени или да бъдат подложени на въздействието на значително количество влага.

Ако това е така, то най-подходящият избор на щори за банята са виниловите или PVC ролетни щори, които са идеални, ако искате да постигнете стилен и спретнат вид на прозореца на банята.

Можете да се спрете и на водоустойчиви вертикални щори, ако имате нужда от малко повече контрол на светлината през деня. Главното за тези два вида щори е това, че те ще бъдат не само водоустойчиви, но и ще помагат да пестите електрическа енергия.

Тези щори за баня са не само изключително практични, но с най-новите стилове на PVC и винилови материали, те са модерни и комфортни.

С избора на универсалните нюанси като сметана, бежово, кафяво и бяло, ще постигнете един спокоен вид на прозореца, или пък с избора на някои колоритни нюанси като ярко синьо, розово и жълто, могат да задоволят нуждата за всички бани.

Друг вариант за много влажни бани са алуминиевите щори. Имайте предвид обаче, че те трябва да бъдат направени изцяло от алуминий и с висок клас пластмасови компоненти за отваряне, накланяне и затваряне на щорите. В случай, че те ще се мокрят редовно, некачественият и неподходящ материал ще се отрази на функцията на щорите.
Те придават едновременно класически и модерен външен вид в зависимост от избора на цвят и покритие и са идеални за контролиране на светлината и неприкосновеността на личния живот през прозореца на банята.

Ако предпочитате външните щори, наподобяващи дърво в банята, вече се предлага нова гама от изкуствени дървени щори, които са направени от PVC и съчетават естествената красота на дървесината с цялата практичност на PVC. Те изглеждат много автентично и се предлагат в красива гама от успокояващи дървени цветове, които са сравнително неутрални, което позволява да ги вкарате практически във всяка цветова схема. Те също са UV устойчиви, което означава, че няма да се повредят от пряка слънчева светлина, а също са и огнеустойчиви, което ви дава пълно спокойствие.

За бани, където щорите няма да се намират в близост до вана или душ и когато те няма да се мокри или да бъдат подложени на влага, имате много по-широк избор.

Луксозните римски щори са чудесен избор, ако търсите повече пищност. Красивите им меки гънки и класически външен вид внасят пищен и разкошен вид на всеки прозорец. Римските щори не са подходящи за бани, където има влага във въздуха, така че те се препоръчват само в бани, които са добре проветрени или доста големи, когато щорите ще се намират на по-голямо разстояние от душа или ваната.