Ноември вече е тук и в следващите месеци предстои да прекараме повече време вкъщи. Затова е добре да помислим какво можем да обновим у дома, за да си създадем максимален комфорт и спокойствие за почивка или работа. От по-топъл и уютен дом до свежа декорация за настроение – имаме практични и интересни идеи в тази посока. Прочетете ги в следващите редове и се вдъхновете за промени. 

Повишете енергийната ефективност с помощта на външни ролетни щори

Високофункционални и супер ефективни, външните ролетни щори са страхотен избор за дома ви.

На първо място – с тях ще контролирате слънчевата светлина според вкуса си и ще създавате точната атмосфера в спалнята, дневната или хоум офис пространството си. 

А тъй-като са доказан много добър изолатор, този модел щори ще ви помогне да съхранявате топлината вкъщи през зимата и да направите по-екосъобразен дома си. 

Спускайте щорите напълно, когато не сте у дома, и така значително ще повишите енергийната ефективност на жилището си и ще спестите и от сметки съответно. Разбира се, това важи и за лятото, когато външните ролетни щори ще ви бъдат ефективен съюзник при задържане на приятната прохлада у дома и минимизиране на използването на климатика.

Възползвайте се от предимствата да управлявате щорите от разстояние

Смарт управлението е опция, от която не трябва да се лишавате в забързаното и често напрегнато ежедневие. Комфортът да спускате или вдигате щорите си с няколко клика от телефона е наистина незаменим. Независимо дали ще го правите, докато релаксирате, от леглото и дивана, или пък когато сте далеч от вкъщи.

Чрез смарт управлението допълнително ще повишите и изолацията вкъщи. 

А можете да направите сценарий по таймер или по сигнал от датчик, при който щорите да се вдигат и спускат, без да има нужда от вашето участие. Както и да създадете сценарий за движение, за да симулирате присъствие, когато отсъствате от вкъщи – и да повишите сигурността на дома си. 

Добавете уют и настроение с декорация

Уютът е на фокус през студените месеци. А има толкова лесни начини да го създадете и обогатите! С декорация например. Сега е моментът да добавите всякакви одеялца, възглавници, килимчета и какъвто друг топъл текстил се сетите. Преценете дали да бъдат с ефектни цветни десени и да влязат в ролята на свежи акценти, или да изберете по-неутрални цветове, които ще внесат мекота и елегантност.

Добавете и нови лампи. Изберете по-артистични и ги превърнете в украшения на стаите, като същевременно създадете приятна атмосфера със светлината им. И много свещи, разбира се! Така изобщо няма да обръщате внимание на все по-ранното настъпване на вечерта. 🙂 

Щорите също могат да влязат в ролята на уютен аксесоар сега. Ако изберете дървени хоризонтални щори, ще останете очаровани от класическата им красота, която ще пасне на естествените елементи в интериора. А можете да се спрете и на цветни щори и да ги съчетаете с други свежи цветове от декорацията. Например Макси щорите ще ги откриете в много разнообразни и интересни нюанси.

Посрещайте гостите си в освежено антре

В следващите месеци предстои да се събираме по-често с близките си хора вкъщи. И тъй-като антрето е първото място, което виждат гостите ви, е добра идея да му отделите повече внимание и да го освежите. 

Започнете с нова закачалка и/или обущарник, в случай че имате нужда да подредите по-добре дрехите и обувките си. Колкото по-малко вещи стоят на открито, толкова по-добре. Антре без огледало не може – подменете старото с ново, като изберете голямо и с ефектна форма или рамка. Включете и шкаф или масичка, на които да държите ключовете и портмонето си. Поставете също зелено растение и елегантна лампа – веднага ще придадат характер на антрето. Както и съчетанието от няколко красиво рамкирани картини или илюстрации, които можете да закачите или да подпрете на стената.

Време е да превърнете дома си в райско кътче, на което да се наслаждавате през дългите зимни следобеди. Подобрете изолацията и енергийната ефективност, освежете стаите с нова уютна декорация и се радвайте на топъл, светъл и елегантен дом. А ако имате нужда от съвети при избора на точния дизайн щори от гледна точка на функционалности и визия – обърнете се към нашите експерти, които ще се радват да ви съдействат.