Есента вдъхновява да направим дома си още по-уютен и комфортен, за да се наслаждаваме на резултата през предстоящите студени месеци. А подходящата слънцезащита носи много разнообразни възможности в тази посока. С нея можете да изолирате по-добре жилището си, да обогатите елегантната му визия и да си създадете куп други удобства. В следващите редове ви даваме полезни идеи по темата – прочетете ги и подберете точните за дома си.

Подобрете изолацията с външни хоризонтални щори

Външните хоризонтални щори се нареждат сред най-функционалните слънцезащитни модели и ще останете много доволни, ако ги изберете за дома си.

На първо място – с тях ще постигнете перфектен баланс между засенчване и пропускане на дневна светлина, за да създавате подходяща атмосфера за почивка или работа.

Термоизолационните им характеристики също са на много високо ниво – с тези щори определено ще повишите енергийната ефективност на дома си и ще спестите от разходи за отопление и охлаждане. Използвайте ги, за да внесете топлина и комфорт в стаите през зимата.

Разбира се, външният им вид също не е за подценяване – стилният им минималистичен дизайн значително ще допринесе за дизайнерския имидж на фасадата ви. 🙂 

Внесете елегантност и комфорт с Плисе и Дует

Щорите Плисе и Дует пък са с най-високи термоизолационни характеристики от всички вътрешни модели за засенчване. Отново можете да ги използвате за подобряване на енергийната ефективност на дома си, а техният луксозен минималистичен дизайн ще направи интериора ви още по-елегантен. 

Този специален модел има още куп предимства – почиства се изключително лесно, защото висококачествените платове, от които е изработен, не задържат прах, и пасва на прозорци с нестандартни форми – от типа на капандури, арки, триъгълни и многоъгълни. Ако домът ви притежава подобни, е страхотна идея да подчертаете оригиналната им визия със стилните Плисе и Дует.

Съчетайте щорите със завеси

Съчетанието между щори и завеси е артистична и същевременно практична идея, защото се възползвате от функциите и на двете слънцезащитни решения. Регулирането на светлината и промяната на атмосферата съответно става още по-лесно, а комбинацията придава много уютна дълбочина на прозорците.

Имате и множество възможности за съчетания! От изчистени и луксозни като посока до артистични и нестандартни. Сред нашите модели щори ще откриете супер разнообразие от материи и материали, цветове и десени, подходящи за целта..

Ако изберете плътни и дълги завеси, можете да поставите и моторизиран корниз Somfy Glydea – с него ще управлявате завесите си, без да има нужда да се надигате от леглото или дивана.

Освежете с цветни акценти и зелени растения

През по-студените и мрачни месеци, които предстоят, предвидете свежи елементи и цветове за интериора, за да ви зареждат с настроение. Зелените растения винаги са добра идея, а поставянето им във всички стаи, включително и в банята и антрето, е тренд, който не престава да бъде актуален. Колкото повече, толкова повече – дори да имате достатъчно вкъщи, винаги можете да добавите още зелени растения за свежест през зимата.

Цветните декорации също са чудесна идея и съвсем лесен начин за освежаване на помещенията. Достатъчно е да включите от няколко топли одеялца и възглавнички до нови съдове или пък саксии. Както и цветни щорихоризонталните Макси щори например ще ги откриете във всевъзможни нюанси. Изберете не повече от два по-ярки цвята и ги разгърнете в стаите, за да разнообразите обстановката у дома.

По-добра изолация, повече комфорт и елегантност, нови свежи елементи – от какво има нужда домът ви за предстоящия сезон? Преценете дали предимствата на външната или на вътрешната слънцезащита ви допадат повече и включете и още идеи за обогатяване на обстановката. Като не забравяйте, че нашите експерти винаги са насреща да ви помогнат да вземете точните слънцезащитни решения за дома си.