Обмисляли ли сте да включите смарт решенията на Somfy в дома си? С тях не само ще управлявате слънцезащитата си от разстояние, но и ще повишите енергийната ефективност на жилището си, както и неговата сигурност. Възползвайте се от моторизираните опции за завеси и щори и си подсигурете комфорт, на който ще се радвате през всеки сезон. В следващите редове ви разказваме повече за приложението на смарт решенията и техните специални предимства.

Поставете стилни завеси с моторизиран корниз

Дългите и плътни завеси са страхотно класическо решение за по-просторни помещения, с което лесно внасяте усещане за елегантност и лукс. Този тип завеси напълно ви скрива от светлината, като същевременно изолира и топлината, и шума. А моторизираният корниз Somfy Glydea още повече допълва стилното излъчване на завесите. Той е минималистичен и иновативен, напълно безшумен и се адаптира и към трите типа – перде плисе, RippleFold и Accordia. Корнизът също така удължава живота на завесите, като предотвратява щети, причинени от неравномерното натоварване при ръчно управление. Можете да изберете и опция с дистанционно управление, за да не се налага да окабелявате допълнително, както и да включите и функцията „One Touch”, с чиято помощ ще задвижвате или спирате завесата само с едно дръпване. 

Дългите моторизирани завеси са гаранция за уединението и комфорта ви по време на почивка или работа, а като излизате през летните дни, не забравяйте да ги дръпнете напълно, за да блокирате слънчевите лъчи и да съхраните прохладата у дома.

Изберете свежи вътрешни щори със smart управление

Сред нашите вътрешни модели щори ще откриете голямо разнообразие от дизайни, подходящи за различните интериорни тенденции, както и помещения. От дневната и спалнята до кухнята или банята – имаме модели от различни материали, в множество цветове и десени, добри изолатори също.

Ако ви допадат текстилните дизайни, можете да се спрете на класическите руло щори или на серията Ден и Нощ. Оригиналната им визия с редуващи се прозрачни и непрозрачни ивици лесно се превръща в свеж акцент, като моделът е и много функционален. Той филтрира слънчевите отблясъци, без да спира притока на светлина, и ви скрива от външни погледи.

Плисе и Дует е друг интересен модел – всъщност това са вътрешните щори с най-добрите термоизолационни характеристики – като те са елегантни и минималистични, а висококачествените им платове не задържат прах.

Вертикалните щори пък, като модерен заместител на завесите, са перфектни за по-големи прозорци от типа на френските. А хоризонталните алуминиеви Макси щори ще ги откриете в невероятно разнообразие от нюанси, подходящи за по-необичайни цветови комбинации и свежи акценти.

Не забравяйте и при вътрешните щори да изберете моторизирана опция, за да спускате и вдигате щорите си, без да се надигате от леглото или хоум офис пространството. И да постигате префектния баланс на светлина според ситуацията и настроението си само с един клик.

Включете високофункционални външни щори 

В случай че искате да поставите щори, чиято функционалност ще ви съдейства на много нива, съветът ни е да изберете външен модел. С външните щори не само засенчвате перфектно помещенията, но и си осигурявате много висока степен на изолация и така повишавате значително енергийната ефективност на дома си. Особено със съдействието на Somfy, защото управлявайки външните си щори от телефона, можете да ги спускате и вдигате и когато сте далече от вкъщи. Или да направите сценарий, по който щорите да се вдигат и спускат без нужда от вашето участие (по таймер или по сигнал от датчик). За да задържате прохладата през лятото и съответно – топлината през зимата.

С външните хоризонтални щори също така можете както напълно да засенчите помещенията, така и да пропуснете точното количество светлина, ограничавайки нежеланите отблясъци. А с външните ролетни щори, и отново с помощта на Somfy, имате опцията да създавате сценарий за движение и по този начин да симулирате присъствие, когато сте на път или във ваканция. Или много ефективен начин да повишите сигурността на своето жилище. 

И двата модела външни щори са със стилен изчистен дизайн и се предлагат в различни цветове. Използвайте ги за финален щрих при оформянето на елегантната си фасада.

Слънцезащитните решения като дълги завеси, вътрешни или външни щори, в комбинация с умните решения на Somfy, ви предоставят разнообразие от възможности да повишите комфорта на дома си и да постигнете още по-тренди и стилна интериорна или екстериорна визия. Обмислете кои от вариантите ви допадат и биха паснали на жилището ви и потърсете нашите експерти, които са насреща да ви съдействат с практични и дизайнерски съвети.