Стремежът към по-висока енергийна ефективност не само ще ви спести средства, но и ще направи дома ви по-екосъобразен. А всички знаем колко е важно да съдействаме за опазването на околната среда и как всяка малка стъпка е от значение.

Добрата новина е, че с помощта на ефективна и иновативна слънцезащита съвсем лесно ще направите дома си по-смарт, ще подобрите изолацията и ще намалите нуждата от охлаждане и отопление.

Прочетете как – в следващите редове. 

По-добра изолация и по-красива фасада с външни щори

Външните щори са чудесно слънцезащитно решение, което ще ви бъде от полза на много нива. Независимо дали ще изберете външни хоризонтални или външни ролетни щори, и двата модела ще ви съдействат да регулирате светлината според желанията си и да създавате перфектната атмосфера за почивка или работа.

В допълнение, външните модели са страхотен термоизолатор и с тяхна помощ лесно ще задържите прохладата у дома през лятото. По този начин ще минимизирате използването на климатика, както и на парното или друго отоплително средство, което използвате през студените месеци. 

И ще направите фасадата по-красива! Изчистените линии на външните хоризонтални щори допринасят за стилния облик на фасадата, като преценете кой е нюансът, който най-добре ще пасне на екстериорните елементи наоколо. А пък външните ролетни щори ще ги откриете в 10 дизайна в 9 цвята плюс възможност за боядисване в цвят по RAL. 

Изберете перфектния финал за визията на фасадата измежду моделите и разчитайте на висока издръжливост – и двата модела са много устойчиви на климатичните промени и запазват красивия си външен вид с години.

Поставете сенник

Добра идея е да включите и сенник в концепцията за енергийна ефективност, както и в концепцията ви за ефективна и качествена слънцезащита като цяло. Сега е моментът да поставите сенник на балкона, верандата и/или в градината, ако все още не сте го направили – лятото вече е тук! 

При нас ще откриете разнообразие от модели, подходящи за различни пространства и стилове. От класическия балконски сенник до касетъчните модели или пък по-нестандартния Кабрио – разгледайте и изберете най-доброто решение според функционалностите и външния му вид.

Със сенника оформяте уютен прохладен кът за релакс, хоум офис на открито или пък детски кът в градината, осигурявате си уединение и също така правите по-прохладен дома си. Защото сенникът пречи на горещината да навлезе в помещенията, пред които е поставен. По-прохладен балкон означава и по-прохладна стая – отново начин да намалите нуждата от климатизация през лятото. 

Красивият ви сенник също ще ви съдейства да направите по-тренди и свеж летния си екстериор – само вижте разнообразието от цветове, десени и дизайни!

Изберете моторизирана опция

Моторизацията на слънцезащитата ви носи страхотно удобство в забързаното ежедневие. Със Somfy управлявате щорите и сенниците си директно от смартфона, независимо дали си почивате вкъщи или сте някъде далеч от дома. По този начин поддържате желаната атмосфера у дома, която да ви очаква, когато се приберете – и отново намалявате използването на уредите за охлаждане или отопление.

Изпреварването на промените във времето също ви помага да запазите по-дълго красивия вид на сенника си. Защото ако наближава буря, той е важно да бъде прибран навреме. 

И това не е всичко! С помощта на Somfy можете да създавате сценарий за движение и да симулирате присъствие, за да повишите сигурността на дома си. Подобна опция ще ви носи спокойствие през летния период, когато често ще отсъствате от вкъщи, както и във всяко друго време, разбира се. 

Не пропускайте да се възползвате от всички функционалности на Somfy – устройството е много лесно за употреба, а иновативната му визия ще пасне перфектно на стилния ви интериор.

Все по-важно е да взимаме решения, които работят в помощ на планетата. И функционалната и ефективна слънцезащита предлага много възможности в тази посока. Изберете от нашите иновативни щори и сенници, за да адаптирате дома си към лятото, да го направите по-смарт и същевременно да пестите и средства. Толкова много предимства, събрани в едно лесно решение! Нашите експерти ви очакват за всякакви въпроси относно точните модели щори и сенници за вашия дом.