Пролетта е много подходящо време да направите свежи и практични обновления вкъщи. А ние се включваме с идеи за слънцезащитата, с чиято помощ можете да освежите както фасадата, така и интериора. Както и да подобрите изолацията, за да съхранявате прохладата през лятото и топлината – през зимата. Научете повече в следващите редове за супер функционалните и тренди модели щори, които подбрахме за случая. 🙂 

Подобрете изолацията и украсете фасадата с външни хоризонтални щори

Ако ви допада идеята да поставите външна слънцезащита, препоръчваме ви външните хоризонтални щори. Това е наистина високофункционален модел, от чиито предимства ще се възползвате целогодишно. 

На първо място с подобен модел щори правите дома си по-екосъобразен, като пестите енергия и средства. Щорите са много ефективен термоизолатор и ще ви помагат да поддържате желаната температура в дома си според сезона.

С външните хоризонтални щори, разбира се, регулирате и степента на осветеност на помещенията, както пожелаете. С тях съвсем лесно ограничавате проникването на нежелани отблясъци, без да е нужно да затъмнявате. Чудесният баланс между засенчване и пропускане на слънчева светлина ще ви помогне да създавате точната атмосфера за почивка или работа.

Моделът има и много стилен изчистен дизайн, който няма да остане незабелязан. Външните хоризонтални щори веднага ще влязат в ролята на финалния щрих, нужен на фасадата ви, за да блесне. 

Освежете интериора с цветните и ефективни Макси щори

В случай че сте се насочили към вътрешна слънцезащита, първият модел, който ви препоръчваме, са хоризонталните алуминиеви щори Макси. Специално създадени за алуминиева, PVC и дървена дограма, тези щори застават съвсем плътно и хармонично към прозореца, а изчистеният им вид допринася за елегантността на интериора.

Основно предимство на Макси щорите е лесното им управление и ефикасните им слънцезащитни свойства. С тях можете да променяте посоката на светлинния поток и да изпълвате помещенията със светлина, или пък да ги затъмнявате точно до степента, която пожелаете.

Ще откриете хоризонталните щори Макси в наистина богата гама от цветове и нюанси – още едно важно предимство на модела. По този начин можете да превърнете щорите в ефектен цветен акцент или пък да ги съчетаете успешно с по-специфични нюанси в интериора за артистична и оригинална визия.

Елегантност, изолация и нестандартни форми с Плисе и Дует

Един от най-функционалните модели за вътрешно засенчване са щорите Плисе и Дует. Освен че перфектно регулират светлината, Плисе и Дует притежават и най-високите термоизолационни характеристики от всички модели за вътрешна слънцезащита. 

Дизайнът им също се отличава – моделът е изключително изчистен и елегантен и с него лесно можете да внесете луксозно усещане в дома си. А висококачествените платове, от които се изработва, са много устойчиви и не задържат прах и мръсотия.

Щорите Плисе и Дует имат още едно практично предимство – те са подходящи за прозорци с нестандартна форма като триъгълни, арки, капандури или френски например. Освен лесно да засенчите нетипичните си прозорци, с красивите Плисе и Дует можете да акцентирате върху оригиналната им форма и по този начин да направите още по-дизайнерски дома си.

Пролетта е време, което ни вдъхновява да пътуваме, да планираме ваканции и да внасяме свежи промени в обстановката около себе си. Затова не пропускайте да включите и щори в концепцията – страхотните модели, за които ви разказахме, могат да са ви от полза на много нива. Разходете се из помещенията вкъщи и преценете кой модел конкретно ще пасне на нуждите и изискванията ви. И се обърнете към нашите експерти – те винаги са насреща да ви съдействат с всякакви практични или дизайнерски съвети.