Пролетта идва и предстои да ни завладее със своята светлина, цветове, свежест и настроение! Вдъхновението, което ни носи, е страхотен стимул да обновим и обстановката вкъщи. Как? По най-различни начини, някои от които съвсем лесни и неизискващи време. От включването на повече цветя и цветни декорации в интериора до избора на нови щори. В следващите редове ви запознаваме с нашите идеи по темата – сигурни сме, че сред тях ще откриете подходящи за дома си.

Поставете свежи нови щори 

Щорите са нужният регулатор на светлината в дома ни и без тях не можем, особено през предстоящите слънчеви месеци. Но те също така много допринасят за атмосферата в дома. Не е ли чудесно, че поставянето на нови щори в едно или повече от помещенията е достатъчно, за да освежите интериора?

При нас ще откриете множество високоефективни и тренди дизайни според функционалностите, от които се нуждаете. С хоризонталните алуминиеви щори Макси например ще променяте изключително лесно посоката на светлинния поток, като същевременно можете да изберете измежду голямо богатство от нюанси. Ако искате да сте в тон с пролетта, се спрете на свеж светъл цвят, с който да внесете закачливо настроение в помещенията.

Плисе и Дует щорите пък са много елегантно минималистично решение, изработено от висококачествени платове, които не задържат прах. Те са и най-добрият термоизолатор от всички вътрешни щори. Държат по-прохладно през лятото и по-топло през зимата и съответно – подобряват енергийната ефективност на дома ви. 

Можете да се спрете и на щори от плат, които да съчетаете и с други текстилни декорации вкъщи. Текстилът носи усещане за лекота и е лесен начин за освежаване на атмосферата в стаите. Римските щори са чудесен вариант в случая – артистични, изящни, изработени от красиви платове, които се надиплят много приятно при вдигане на щората. А пък руло щорите Ден и Нощ са изработени от платове с редуващи се последователно прозрачни и непрозрачни ивици, които перфектно филтрират слънчевите отблясъци и ви скриват от любопитни погледи. Оригиналният им дизайн също не е за подценяване – този модел щори веднага влиза в ролята на интересен акцент в помещението. Можете да изберете от свеж пролетен нюанс до десен с флорални мотиви според предпочитанията си.

Създайте цветен рай вкъщи

Като чуем думата “пролет”, първото нещо, което си представяме, са цветя и зеленина. Затова именно сега е моментът да изпълним домовете си с прекрасната естествена красота на множество цветя и растения. 

Посадете в голяма саксия различни пролетни цветя, които растат по едно и също време, за да си направите мини цветна пролетна градина. Поставете пролетен букет във всяка стая, дори и в банята, както и в антрето. Включете нови дизайнерски вази или по-нестандартни варианти като артистични чаши, буркани или бутилки. Пробвайте различни идеи – от комбинация от няколко подобни “вази” със съответните цветя до поставянето само на едно голямо цвете на по-необичайно място. Развихрете фантазията си и създайте подобна fancy цветна концепция за дома си или пък няколко такива, които да редувате в следващите месец-два! 

Време е и за нови декорации. Вече можете да приберете плътните килими и одеяла и да включите по-лек текстил в стаите. Като нови калъфки за дивана и столовете, покривки за масата и леглото, дори да претапицирате дивана, фотьойлите или пък столовете в кухнята, ако ви допада. Разбира се – в интересни и актуални цветове и десени в тон с пролетното настроение. 

Добавете и изкуство в концепцията – ще откриете най-различни принтове, картини или фотографии на пролетна тематика. От репродукции на Ван Гог и Моне до кориците на емблематичния Ню Йоркър например. Насочете се към стил, който ви харесва, и направете комбинации и тук. Закачете ги на стената или просто ги подпрете на подходящи места. 

Сигурни сме, че ще ви дойдат и още идеи за страхотни пролетни интерпретации, които да включите в дома си! 🙂

Погрижете се да блокирате насекомите

Първите пролетни месеци са много подходящо време да поставите и мрежи против насекоми. До края на март мрежите са на промо цени и с по-бърза изработка, доставка и монтаж. И най-вече – месеците, през които досадните комари, мухи и оси ще търсят начини да нахлуят в дома ви, са съвсем близо. А никой не иска спокойствието му да бъде нарушавано от тях. 

Поставете мрежи навсякъде, не забравяйте и балконските врати, за да можете да отваряте вкъщи където и когато поискате и да се наслаждавате на свежия въздух, който ни е липсвал през зимата. 

Когато избирате мрежи, съобразете се със спецификите на помещенията и на самите прозорци и врати и изберете моделите индивидуално. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е мрежите да бъдат с трайни и устойчиви рамки и да са изработени от фибростъкло, което също гарантира издръжливост. Съобразете и цвета на рамката с дограмата, щорите и другите елементи наоколо, за да съхраните елегантния облик на интериора.

Дългоочакваната пролет идва, за да ни зареди със слънчево и цветно настроение. Което няма как да не използваме, за да направим също толкова свежи и цветни промени и у дома. Достатъчно е да отделите няколко часа уикенда, за да осъществите някои от гореописаните идеи и да се почувствате в синхрон с този любим сезон. А щом стигнете до слънцезащитата – знаете, че нашите експерти винаги са насреща да ви съдействат с практични и дизайнерски съвети.