Световните интериорни дизайнери обявиха и нови тенденции в цветовете – от дръзки и вълнуващи до уютни и като цяло – вдъхновени от природата. Обмислете дали по-мащабно да ги включите в интериора, или пък да ги използвате за леко освежаване. И в двата случая ще внесете промяна и настроение в ежедневието си, защото цветовете силно влияят на атмосферата и характера на помещенията. Прочетете съветите ни в следващите редове, вдъхновете се и действайте!

Viva Magenta или вдъхновяващият цвят на Pantone

Viva Magenta или вдъхновяващият цвят на Pantone

Pantone, един от основните авторитети в сферата на дизайна и цветовете, ни изненада със смелия си избор на цвят за 2023. А именно – Viva Magenta. Изключително жив и силен розово-червен нюанс, който описват като дързък и безстрашен. Природен нюанс с балансирани топли и студени нотки, с позитивно излъчване и в крак с времето.

Ако ви допада настроението, което носи този вдъхновяващ цвят, непременно му намерете място в интериора. Перфектен е за акцент в ролята на декорация и украшения, а ако сте по-смели – и за мебели, дори за цяла стена. Кадифен диван в цвят Viva Magenta, възглавници, килим, лампи… каквото ви хрумне. 

За да изпъкне в цялата си прелест, съчетайте Viva Magenta с по-неутрални цветове във фона. 

Включете и подходящ цвят щори в концепцията. Защо не елегантните Плисе и Дует, които са и много добър изолатор, или Макси щори – при тях ще откриете наистина голямо богатство от нюанси. Развихрете въображението си и освежете дома си със страхотни цветови съчетания, водени от вълнуващия цвят на Pantone! 

Топли жълти нюанси за повече уют

Топли жълти нюанси за повече уют

Подчертано топлите цветове са друг тренд през настоящата година, особено топлите жълти нюанси. Много приятен вариант, внасящ уют и мекота и същевременно не толкова неутрален, колкото е бежовото например.

Тези нюанси са перфектни за фон, като можете да изберете от съвсем бледо до доста по-наситено охра жълто в зависимост от предпочитанията си. 

Изберете една или повече стаи и използвайте жълтите нюанси като основни за стените или пък при мебелите и декорацията. Например за холната гарнитура, шкафовете в кухнята, покривката на леглото или килима. Защо не и в банята, тя също заслужава да е в тон с актуалните тенденции.

Можете да изберете и щори в подобен нюанс, които да допълнят цялостната концепция. Нашата препоръка е да обмислите вариант за външни ролетни щори, защото с тях ще подобрите изолацията на дома си през настоящите студени месеци и ще го направите по-топъл, същевременно намалявайки сметките си. А и с външни щори в актуални жълти нюанси ще направите по-свеж и тренди и облика на фасадата си.

Съчетанието между искрящия Viva Magenta и меките жълти нюанси също е добра идея. Преценете на кое помещение би паснало и го осъществете, ако ви харесва.

Красивите зелени нюанси продължават да са тренд

Красивите зелени нюанси продължават да са тренд

Прекрасно е, че зелените нюанси ще бъдат тренди и през 2023. Като изумруденото и горското – изключително красиви и успокояващи природни цветове, които същевременно придават комфорт, благородност и шик усещане на интериора. 

Използвайте ги за фон или за акцент. Комбинирайте ги помежду им. Включете ги в дневната, спалнята… където другаде поискате и в разнообразни комбинации с други цветове – те пасват почти на всичко. 

В подобен интериор добавете и повече зелени растения, ако все още не сте го направили. Както и актуалните естествени материали и материи, които ще са в чудесна хармония с тези красиви природни нюанси. Като дървените хоризонтални щори, чиято елегантност ще внесе класическа нотка в интериора. Дървените щори са много качествен издръжлив модел, който ви защитава ефективно от слънчевите лъчи и се монтира и поддържа съвсем лесно.

 

Толкова е вълнуващо да освежите цветовете вкъщи! От ярки и впечатляващи нови акценти до внасяне на повече комфорт и топлина чрез уютни природни нюанси. Сигурни сме, че ще откриете своите цветове сред трендовете. А като стигнете до слънцезащитата – знаете, че сме насреща да ви съдействаме както с дизайнерски, така и с практични и работещи решения.