Ноември е тук и вече започваме лека-полека да изпращаме есента. Колкото по-сиво става навън, толкова по-важно е вкъщи да се обгърнем с уют и комфорт, които да ни зареждат и вдъхновяват ежедневно. В следващите редове ви даваме свежи и лесноизпълними идеи за различните стаи – прочетете ги, разходете се из дома си и преценете къде и как можете да ги приложите. И не забравяйте да се забавлявате, докато го правите. 🙂 

Сложете дълги завеси в дневната или спалнята

Както спалнята, така и дневната са помещения, в които се уединяваме, релаксираме и споделяме любими моменти с най-близките си хора. А и хоум офис кътът често е разположен именно в дневната. Затова е чудесна идея в тези две стаи да поставим стилни дълги завеси. Те стоят много елегантно в интериора, същевременно изолират светлината и шума и така перфектно допринасят за спокойствието ни. Изберете завеси в меки неутрални цветове и добавете и иновативния моторизиран корниз Somfy Glydea, с който ще ги управлявате по възможно най-лесния начин.

Направете кухнята по-зелена

Кухнята е още едно любимо пространство у дома, където прекарваме доста време през есента и зимата. Тук приготвяме вкусотии със семейството, пием си кафето, четем книга, понякога сядаме с приятел на по питие. Съвсем лесно е да освежите кухнята и да я направите още по-приятна, като добавите повече зелени растения там. Естествената визия е актуален тренд, който неслучайно все повече се разгръща – растенията внасят толкова свежа красота и спокойствие в интериора! От различни видове палми до фикуси, сукуленти и множество други варианти, които можете да аранжирате според вкуса си. Разпръснете ги из подходящи местенца в кухнята или пък  обособете зелен кът, ако пространството позволява. 

Поставете щори в банята 

Не забравяйте и за банята, когато внасяте уютни промени вкъщи. Няколко нови елемента там също ще допринесат за настроението ви в ежедневието. Нашата идея е да поставите щори, ако все още не сте го направили. Така не само ще управлявате светлината, но и ще се скриете от любопитните погледи на съседите. Симпатичен вариант е да изберете цветен и ефектен нюанс и да превърнете щорите в акцент. Разгледайте предложенията ни в галерията за баня и открийте своето вдъхновение. 

В допълнение, щорите са и добър термоизолатор, особено ако изберете Плисе и Дует – вътрешният модел с най-високи термоизолационни характеристики. Какво по-хубаво от това банята ви да е по-топла през студените месеци, без да плащате по-високи сметки за тази цел? 

Обновете и антрето 

Антрето ви посреща и изпраща всеки ден и също така е мястото, което създава първи впечатления сред гостите за дома ви. Затова не пропускайте да внесете дори и съвсем малки освежаващи промени и там. Рамкирайте тренди постери или илюстрации и ги аранжирайте на една от стените. Поставете скулптура. Включете кокетна масичка и табуретка, ако има достатъчно място за тях. И красива настолна лампа за повече уют в дългите вечери. А ако искате да бъдете още по-оригинални – боядисайте една от стените или тавана в необичаен нюанс.

Включете свежи цветни акценти в която стая поискате! 

За финал ви препоръчваме да обмислите как и къде в интериора е подходящо да включите цветни елементи и декорации. Ако е възможно – предвидете във всяка стая поне минимално присъствие на подобни – цветните акценти винаги придават по-весел характер на помещенията. В случай че решите това да бъде слънцезащитата – хоризонталните щори Макси са перфектният избор! С този стилен и функционален модел щори съвсем лесно ще управлявате слънчевата светлина според вкуса си, а сред страхотното им разнообразие от нюанси ще откриете точния за различните помещения. Супер идея са за детската стая например, както и за всяка друга. 

Домът е нашият спасителен оазис през студените месеци, където черпим вдъхновение и спокойствие. Затова още сега обмислете какви промени да внесете в стаите, така че да ви посрещат с усмивка. Опитайте се да не пропускате никое помещение – понякога и най-минималистичната нова декорация е достатъчна, за да ни зареди след прибирането в студена вечер например. А щом стигнете до слънцезащитата – знаете, че нашите експерти винаги са насреща да ви съдействат да вземете най-доброто решение за дома си.