Наслаждавате ли се на любимите летни месеци? Докато се зареждате със слънце, морски и планински емоции, не забравяйте да отделите малко време и на дома си. С правилната слънцезащита можете да освежите екстериора и външните пространства, за да се радвате на резултата в почивките между ваканциите. 😉 Прочетете нашите съвет, за да прецените от какво слънцезащитно решение имате нужда. 

Стилна фасада с външни ролетни щори

Обновяването на фасадата е стъпка, която веднага ще внесе разнообразие и настроение в ежедневието ви. Започнете с боядисването! Можете да изберете светли неутрални нюанси или пък по-ярки и необичайни, ако обстановката позволява. Бъдете смели, но все пак се стремете да запазите стилния облик на дома си. Актуална и доста приятна идея е да добавите и дървени акценти, както и колкото можете повече цветя, разбира се.

Идва моментът да помислите и за слънцезащитата. Тъй като високофункционалните слънцезащитни решения са за предпочитане, ви съветваме да изберете външни ролетни щори. С тях не само ще регулирате светлината и ще си осигурите уют и комфорт вкъщи, но и ще постигнете по-висока топло- и шумоизолация. 

В допълнение, с външните ролетни щори можете да направите още по-тренди вида на фасадата. Преценете дали да се спрете на неутрална минималистична визия, или пък да изберете външни ролетни щори, имитиращи дърво, за красив естествен екстериор.

Обособете място за релакс с пергола

Обособете място за релакс с пергола

Перголата е страхотно решение за градината през лятото! Ако разполагате с по-обширно пространство за обособяване на кът там, не се колебайте да изберете красива и стилна пергола, с която напълно ще трансформирате обстановката в градината.  

Обмислете различни варианти: може да преместите хоум офиса си в новия си сенчест кът, както и да създадете място за релакс, където да трупате летни спомени с любимите си хора. Вариант е също да обособите прохладно място за игри на децата. Вие решавате! 

След това изберете дизайна на перголата, както и дали да бъде облечена в увивни растения. И за финал остават уютните мебели и декорация. Представихте ли си вече какъв оазис можете да сътворите с пергола?

Да не забравяме, че тази мащабна градинска конструкция е чудесно решение и в случай че искате да подчертаете красотата на конкретни места от градината или пък да прикриете недостатъците на други.

Включете и сенник на терасата

Включете и сенник на терасата

Имате ли уютен балкон, където обичате да си пиете кафето сутрин и коктейлите вечер? Или пък по-голяма тераса с перфектно пространство за създаване на кът? Ако все още не сте усъвършенствали тези открити места, направете го по-бързо! Имате още няколко слънчеви месеца, в които да изкарвате максимално време от ежедневието си там.

Първо решете в какъв стил предпочитате да направите своя кът. Дали да бъде елегантен и минималистичен, или по-смел и артистичен с препратки към бохо-шик стила, например. Актуалната естествена зелена визия също допринася за релакса и настроението, така че ви я препоръчваме. И без това цветята и растенията са задължителен елемент от балконската декорация.

Мека мебел, люлка или хамак, пуфове… Развихрете въображението си и си създайте супер комфорт за релакс или пък работа. И включете и точния сенник. Функционален, със стилен и модерен дизайн, в хармония с елементите наоколо. Сред нашите модели ще откриете голямо разнообразие от дизайни, цветове и десени, с които да финализирате новото си пространство. От романтичния винтидж кабрио до сенник с чупещо рамо и падащ фистон за още повече уединение. А ако предпочитате класиката – балконският сенник е вашето решение. 

Управлявайте щорите и сенника от разстояние

Управлявайте щорите и сенника от разстояние

Не забравяйте да се възползвате от смарт опциите, които предлага Somfy. За да ви посреща винаги прохлада вкъщи, е достатъчно с няколко клика от телефона да спуснете външните си щори. Все пак една от функциите им е да повишават енергийната ефективност на дома.

Смарт управлението на сенника също е голямо удобство и най-вече ви помага да съхранявате сенниците си в перфектно състояние. Незасегнати от климатичните условия, те се запазват здрави и красиви максимално дълго. Можете да ги управлявате от телефона си, както когато сте далече от дома си, така и докато сте вкъщи и се отдавате на лятна дрямка уикенда. Няма нужда да си правите труда да ставате и да излизате навън, ако идва буря. Просто приберете сенника отново с няколко клика от телефона.

Външни ролетни щори, пергола или сенник? Или пък и трите? Лятото е пред вас и откритите пространства на дома ви ви очакват. Създайте си райски местенца там и не спирайте да се радвате на красотата и удобствата им през слънчевите месеци. А щом изникнат въпроси относно слънцезащитата – разчитайте на нашите експерти, които винаги са насреща да ви помогнат да вземете най-доброто решение за дома си.