Планирате ли нова слънцезащита за вкъщи? А знаете ли, че има разнообразни решения, с чиято помощ не само ще регулирате светлината според вкуса си, но и ще обогатите елегантния и модерен облик на дома си? И различните дизайни щори, и дългите завеси ви носят куп предимства и променят характера на стаите. Прочетете нашите съвети и преценете кои решения ще паснат най-добре на интериора.

Classy дневна и спалня със завеси

Завесите са прекрасна класика, която внася много уют и елегантност в интериора. А дългите и плътни завеси освен стилно, са и много ефективно слънцезащитно решение. С тях не само можете да затъмнявате максимално в помещенията, но и да изолирате горещината и шума навън. 

Изберете завеси в меки неутрални тонове и ги поставете в дневната и/или спалнята, за да се наслаждавате на страхотен комфорт през лятото. Като имайте предвид, че подобни дълги завеси са по-подходящи за по-просторни помещения. 

Ако се спрете на тях, ви препоръчваме да добавите и иновативния моторизиран корниз Somfy Glydea, за да ги управлявате по най-лесния начин и да почивате пълноценно. 

Представихте ли си вече усещането за лукс, с което ще се обгърнете в дома си? 🙂

Няколко свежи модела щори за кухнята 

Вдъхновяващата атмосфера в кухнята зарежда с много настроение! И сутрините, докато си пием кафето там, и в моментите, когато приготвяме вкусотии за любимите ни хора или се усамотяваме с книга и музика. Достатъчно е да освежите декорацията там с няколко цветни акцента и да добавите една bluetooth колонка, на която да звучат любими мелодии, за да постигнете чаровен кухненски уют. 

Относно слънцезащитата, за кухнята ви препоръчваме хоризонталните щори Макси, с помощта на които изключително лесно ще контролирате слънчевата светлина. Моделът е елегантен и изчистен и ще го откриете в голямо разнообразие от цветове. Точно той може да изиграе ролята на свеж нов акцент там. 

Друго приятно решение за кухнята са дървените хоризонтални щори, които с класическата си естествена красота ще внесат романтична и леко винтидж нотка. Ако се спрете на тях, не забравяйте да включите и зелени растения, за да обогатите още повече комфортната естествена визия на помещението.

Точните щори за банята

Като дойде моментът да изберете слънцезащита за банята, не се колебайте да се спрете точно на щори. С тяхна помощ ще се скриете от чужди погледи, ще регулирате светлината, както пожелаете, и ще се радвате на нов стилен акцент в помещението. 

Нужна ви е съвсем малко декорация за банята, за да ѝ придадете характер и тренди вид. Едно по-голямо зелено растение, черно-бяла фотография или илюстрация, красиви щори и готово! 

За банята ви препоръчваме щорите Плисе и Дует, които са подходящи за по-влажни помещения и със стилния си минималистичен дизайн лесно ще внесат усещане за лукс там. Макси щорите също са подходящи за банята, като при тях преценете дали да изберете необичаен, или по-класически нюанс.

А защо не щори И завеси?

В дневната, в спалнята, в детската стая – всъщност почти във всяко помещение вкъщи можете да съчетаете и щори със завеси. Това е доста оригинално решение, с което ще придадете индивидуалност на интериора. 

Разполагате с цял свят от съчетания между различните материи и материали, цветове и дизайни на двете слънцезащитни решения, пасващи на разнообразни интериорни стилове. Тази комбинация придава дълбочина на прозорците и носи много приятен уют, освен това е супер практична, защото се възползвате от функциите и на щорите, и на завесите.

Отново ви съветваме да изберете моторизирани завеси и щори за максимално удобство. Възможността да ги управлявате, без да ставате от дивана или леглото, определено не е за изпускане.

Лято е и слънцезащитата е на фокус. След като прочетете нашите съвети, разходете се из различните стаи в дома си и си представете как можете да ги обновите и да направите още по-приятна атмосферата там. Защото с помощта на точните слънцезащитни решения и леки освежавания в декорацията се постигат чудеса. 🙂 И нашите експерти винаги са насреща да ви съдействат с практични, функционални и дизайнерски решения.