В края на февруари се радваме на нарастващия ден и започваме да чакаме с нетърпение пролетта. Смяната на сезоните вдъхновява и за промени вкъщи, които ще ни донесат разнообразие и повече комфорт. Имате много възможности да комбинирате практичното с естетичното в тази посока. Прочетете нашите съвети и преценете от какво има нужда вашият дом.

1. Съчетайте качествена слънцезащита и изолация в едно

Топлите месеци ще дойдат неусетно, а оттам и нуждата от по-голям контрол над слънчевата светлина за постигане на желаната атмосфера вкъщи. Уютна и спокойна спалня. Хоум офис кът, който предразполага за работа. Детска стая, в която ученето е лесно и забавно, а през уикенда може да се спи до късно. Светлината влияе до голяма степен на всичко това, като високофункционалните слънцезащитни решения винаги са за предпочитане. Съветваме ви да се спрете на външни ролетни щори, защото те ще ви осигурят перфектна слънцезащита плюс шумоизолация и топлоизолация. И така ще се наслаждавате на спокоен и прохладен дом през лятото и на повече уют и топлина през зимата. 

2. Обърнете внимание на екстериора

Не е ли чудесна идея да посрещнете пролетта с освежена фасада, която ще ви вдъхновява всеки ден? Най-семплият, но доста ефективен вариант е да я боядисате в класическо бяло. Белият цвят не престава да бъде актуален и с негова помощ домът ви веднага ще светне. Освен това бялото има чудесното предимство да се съчетава лесно с всичко наоколо. 

Тук външните ролетни щори отново могат да изиграят важна роля. Сред десетте модела в над девет цвята ще откриете различни идеи за красива фасада. Можете да финализирате визията с външни ролетни щори, имитиращи дърво, и ще постигнете елегантен естествен екстериор. Или пък да се спрете на минималистичен дизайн, с който бялата ви фасада ще придобие изчистена тренди визия. 

3. Бъдете смарт 

Можете ли да си представите ежедневието без комфорта, който ни носят съвременните технологии? Ако не сте се възползвали от тях и при слънцезащитата, ви съветваме веднага да промените това. 🙂 

Смарт управлението на външните щори, а също и на другите модели, ви дава възможност да регулирате светлината вкъщи, без да ставате от леглото или дивана и без да ви се налага да излизате навън по време на дъжд и вятър. Както и да подготвите обстановката у дома, още докато сте далече от него. По този начин удължавате и живота на щорите, защото ги предпазвате от лошите климатични условия. Можете дори да програмирате щорите си според сезона, или пък да симулирате присъствие, за да повишите сигурността на дома си.

Да не забравяме, че умната слънцезащита подобрява и енергийната ефективност на дома ви и е един от основните начини да бъдете по-еко, като пестите и средства.

4. Моторизирайте и завесите 

Още едно функционално решение за дома, което ще ви носи допълнителни удобства през топлите месеци, е да поставите плътни и дълги завеси в дневната или спалнята. С тях ще постигнете перфектно засенчване и ще защитите интериора си от вредните ултравиолетови лъчи, като същевременно ще му придадете и луксозен блясък. Обаче ги предвидете за по-големи помещения, там стоят най-добре. И се възползвайте от смарт опция и при тях! Моторизираният корниз Somfy Glydea е супер иновативно решение, което създава страхотен комфорт. Само с един клик ще спускате и прибирате завесите според случая и настроението си, за да почивате качествено и пълноценно.

5. Подгответе се за безгрижно лято 

Не чакайте последния момент, а подгответе защитата си срещу насекоми още отсега! Неканените гости са способни да развалят и най-идиличната лятна вечер, затова достъпът им към дома ви трябва да бъде стриктно ограничен. 

Защо да поръчате мрежите против насекоми през февруари или март? Защото се възползвате не само от промо цени, но и от по-бърза изработка и монтаж. И разполагате с достатъчно време да изберете мрежите индивидуално за различните прозорци и помещения, което е препоръчително. Напомняме ви да не забравяте и балконските врати комарите редовно се промъкват именно от там. 

Разгледайте и различните цветове на профилите и преценете как да направите стилно съчетание с щорите, завесите и всичко останало.

Качествена слънцезащита и изолация, елегантен дом и комфорт във всяко отношение? Нашите слънцезащитни решения са създадени точно за тези цели. Използвайте промяната в сезоните, за да направите положителни промени и вкъщи. И се допитайте до нашите експерти, които ще ви съдействат във всяка стъпка!