В средата на зимата сме и продължаваме да търсим начини, с които да внесем настроение в ежедневието. И едно от решенията е да обновим обстановката вкъщи – все пак тук прекарваме най-много време в момента. Затова подготвихме няколко вдъхновяващи идеи в тази посока, които се осъществяват лесно и бързо, а резултатът от тях е чудесен! Прочетете ги в следващите редове. 

 

Неочаквани цветове и форми

Обновяването на цветовете в интериора веднага променя излъчването на дома. И има най-различни стилни и интересни подходи да го направите. Можете да изберете актуалните за 2022 зелени и сини нюанси и Very Peri на Pantone. Както и елегантно сиво или черно, или пък принтове на животни и цветя. Или… каквито цветове ви допадат на вас лично. А къде да ги включите? Боядисайте една стена в стаята или ѝ сложете тапет с ефектен принт за акцент. Направете сет от мебели в избраните нюанси. Използвайте новите цветове в декорацията. Развихрете фантазията си и изненадайте с цветове на необичайни места, комбинирани по оригинален начин. 

Използвайте и слънцезащитата за акцент, например моделът Ден и Нощ. Със своя дизайн с редуващи се прозрачни и непрозрачни ивици той привлича погледите и позволява смели съчетания. Освен това тези щори много приятно филтрират слънчевите отблясъци, без да спират притока на дневна светлина. 

И формите! Експериментирайте с тях, за да придадете нов характер на помещенията. Тази година особено актуални ще бъдат лампите, които влизат в ролята на произведение на изкуството с неочакваните си дизайни. Както и стилните геометрични скулптури. А можете да играете и с пропорциите – например контрастирайте с необичайно голямо огледало в дневната, което да въздейства на пространството наоколо. Съветваме ви да бъде асиметрично или пък с ретро рамка.

Впечатлете с… текстил!

Да трансформирате интериора с помощта на нови текстилни елементи, винаги е добра идея. Защото се осъществява лесно и с малко средства! А текстилът внася много уют и естествена красота в помещенията и лесно можете да го променяте според сезона. 

Изберете нови възглавници, меко одеяло, покривка за масата или леглото, килими. Подберете интересни принтове, материи и текстури. Лесно ще добавите и луксозна нотка с помощта на кадифе, лен или сатен. 

Тук отново включваме като идея щорите. Не е ли страхотно, че освен средство за слънцезащита и изолация, те са и ключов интериорен елемент? Разгледайте нашите модели, сред които ще откриете прекрасни дизайни от текстил, които да допълнят настоящата концепция. Отново Ден и Нощ. Или пък артистичните Римски щори. Както и вертикалните текстилни щори. Преценете кой модел най-много ще пасне, спрете се на някой от разнообразните цветове и десени и действайте!

Оформете зелен кът

Естествената визия продължава да е много актуална и тази година. А тя, разбира се, върви с много зелени растения вкъщи. Ако сте се запалили вече по симпатичните сукуленти, екзотичните видове, ретро растенията като фикуса или други – винаги можете да добавите още. 🙂 Както и да ги аранжирате по нов, различен начин. 

Идеята, която ви даваме тук, е да оформите специален зелен кът в избрана стая. Може да го превърнете в зона за релакс или в артистично украшение на помещението. Разположете растенията при подходящи мебели, съчетайте ги с декорацията наоколо. Сложете и дървени щори – те са много красив класически модел, който ще ви пази ефективно от слънчевата светлина и който идеално пасва на естествената визия у дома. Можете да оформите зеления кът точно около щорите, да добавите текстилно украшение или стилна фотография на природна тематика и готово! Новото ви място ще бъде много шик и няма да остане незабелязано от гостите. 😉

Включете ретро елементи

Винтидж нюансите са прекрасен начин да постигнете впечатляваща визия в интериора. Ако искате да сте в крак с тенденциите за 2022 – направете препратки към 70-те. А ако предпочитате да създадете уникална обстановка точно по ваш вкус – възможностите са неограничени. От ретро мебел и произведение на изкуството до аксесоари и осветителни тела… Бъдете умерени и тук, идеята е да направите леки препратки, които да загатват и изненадват. 

Романтика, носталгия и уют –  ретро акцентите ви носят всичко това. И също така стоят много ефектно в модерния минималистичен интериор. Умелото смесване на стилове е страхотна тенденция, която придава специфична атмосфера на всяко помещение. 

Колкото до слънцезащитата – Ден и Нощ или дървените щори, за които ви разказахме по-горе, отново са добър вариант в случая. И двата модела ще се съчетаят красиво и хармонично с винтидж елементите наоколо.

Цветове, форми, материи или растения? С какво избирате да експериментирате вкъщи? Включете дизайнерските си способности и вдъхнете енергия на зимния си дом. И не забравяйте слънцезащитата – множеството ѝ функции ще са ви от полза на много нива. Потърсете нашите консултанти за експертни съвети и съдействие!