Забързаният декември преполови неусетно и още по-бързо ще дойдат и празниците! В този период основно се занимаваме с избирането на подаръци, но не трябва да пропускаме и домашния уют. В следващите редове ви даваме 5 симпатични идеи, с помощта на които да внесете допълнително настроение вкъщи за повече радост в празничните дни и през новата година. И ви уверяваме, че не изискват много време или усилия. 🙂 

1. Започнете от антрето

Може би няма друг месец в годината, през който да посрещаме толкова много гости вкъщи. Затова ви съветваме първо да освежите антрето – така ще създадете приятно впечатление още при влизането в дома ви. 

Разкрасете антрето с дизайнерски столове, табуретки или пейка, в зависимост от пространството. Можете да добавите и малка масичка с едно растение или украшение, която ще ползвате и за поставяне на ключовете си. Включете в концепцията и стилни осветителни тела, както и грабваща картина или скулптура. И не забравяйте да загатнете за празниците и тук с подходяща коледна украса. 

Готово! Домът ви вече ще посреща с настроение не само гостите, но и вас самите. 🙂

2. Обновете визията на прозорците

Следващата вдъхновяваща идея е да освежите прозорците вкъщи с нови щори – по този начин ще промените до голяма степен атмосферата в отделните помещения. Можете да избирате между най-различни дизайни и цветове в зависимост от стила на интериора и на въздействието, което искате да постигнете. 

Цветните модели ще се превърнат в приятен акцент, зареждащ с настроение, а дървените щори ще внесат класическа нотка. Ден и Нощ филтрират много приятно слънчевите отблясъци, а с минималистичните Плисе и Дует пък лесно постигате усещане за лукс. Те са и много добър термоизолатор, което ги прави чудесен избор за студените месеци. 

Разгледайте всички модели щори – имат страхотни слънцезащитни характеристики, от които ще се възползвате целогодишно.

3. Сложете тапети и големи растения за акцент

Тапетите са актуален и ефектен аксесоар, който може да превърне стените ви в произведение на изкуството. Ако сте фенове на максимализма, изберете тапети на едри абстрактни форми или цветя. Експериментирайте и с цветовете! Достатъчно е да акцентирате само на една стена с тях, за да внесете оригиналност и артистичност в интериора. Още по-шик ще бъде, ако аранжирате около тапетите зелени растения с големи листа. Както и ако поставите в близост римски щори, които ще паснат прекрасно с красивите си надиплящи се платове.

4. Обособете уютно място за четене

Зимата е перфектна за наваксване с дългия списък от любими книги, за които все не ни достига време. А наличието на уютни местенца за тази цел вкъщи е безценно. Затова е добра идея да обособите специален кът за четене и релакс за вас, за децата и дори за гостите. 

Можете да го планирате близо до библиотека или шкаф с книги и да поставите отново дървени щори за уют или Плисе и Дует, отличаващи се със своя ненатрапчив и изискан вид. Но най-важни, разбира се, са малкият диван, фотьойл или кресло с меки възглавнички, удобната масичка, приятното осветление. Заложете на неутрални цветове и естествени материи. Добавете и колонка за музика – лежерният джаз чудесно ще върви към тези моменти. Както и ароматният чай или какао.

5. Коледна украса в хармония с интериора

И стигнахме до коледната украса. 🙂 Ако отдавна не сте я сменяли – съветът ни е да го направите. Така тази година коледният ви дом ще бъде още по-вдъхновяващ. Можете да вземете изцяло нова декорация или да обогатите досегашната с нови играчки за елхата и украшения за къщата. 

Наблегнете на елегантния и минималистичен вид и тук, като това не значи украсата да бъде малко, напротив – можете да включите един или няколко отличаващи се елемента във всяка стая. Най-важното е да следвате обща концепция в синхрон с останалата част от интериора, като изберете цветове или елементи, които да бъдат водещи. И се стремете да бъдете оригинални. Лесно можете да откриете от авторски, ръчно правени и артистични предложения до луксозни и дизайнерски, с които да накарате дома си да грее с уникална празнична красота.

Да си признаем – декември е месецът, заради който обичаме зимата. Празниците, времето, прекарано с любимите ни хора, уютът на дома… Те най-силно ни сгряват през студените месеци. Надяваме се, че нашите идеи ще ви бъдат от полза, за да направите още по-приказна атмосферата вкъщи. И да се радвате на обновленията и през новата година. А ако имате нужда от съвети относно слънцезащитата – не се колебайте да се обърнете към нашите експерти, които с удоволствие ще ви съдействат.