Перголата е мащабна градинска конструкция, с която значително можете да промените  екстериора си. С нея можете да създадете уютна нова зона за почивка, работа или игра – или пък да впечатлите всички с нестандартно дизайнерско решение. Прочетете нашите идеи и се възползвайте от специалните цени на перголите през ноември, за да оформите кът, на който ще се радвате през всеки сезон!

Създайте специален кът с помощта на пергола

Можете да включите перголата като хармонично допълнение към фасадата. Да подчертаете с нея красотата на избрани елементи от градината или пък да скриете недостатъците на други. И, разбира се, да обособите съвсем самостоятелен кът, в който да прекарвате любимите си моменти. Приложенията ѝ са много!

Първата стъпка е да обмислите какъв тип кът точно искате създадете. Допада ли ви например идеята да изнесете хоум офиса си през топлите месеци в градината? Или предпочитате да направите ново място за игра на децата – с хамак, люлка, интересни забавления?

Разбира се, не забравяйте варианта място за релакс! Пространство, където ще се наслаждавате на обяди и вечери със семейството и приятелите, ще четете книги, ще пиете кафе и коктейли или ще се отдавате на следобедна дрямка. На свеж въздух и същевременно защитени от слънцето и дъжда.

В следващите редове ще ви представим и някои конкретни идеи за визията на вашето ново място.

Обновете визията с нестандартни дизайни

Съществуват множество начини да направите модерен и атрактивен своя нов кът за релакс в градината. Дали перголата да бъде дървена или алуминиева, облечена в растения или не – това е само първата стъпка от избора. Оттук нататък можете съвсем да развихрите дизайнерските си способности. Какви мебели и аксесоари да поставите, в какви цветове да решите мястото – възможностите да създадете страхотна атмосфера са толкова разнообразни!

Представете си един минималистичен кът, решен в бели тонове и дървени детайли, който ще бъде истинско модерно украшение на градината. Или пък артистично пространство с мека мебел, свежи цветни възглавнички в тон с фасадата и романтично осветление вечер. Тук бихме добавили небрежен хамак тип пашкул за още повече настроение и комфорт. 

Под перголата можете да поставите и елегантна дълга маса за обяди и вечери, перфектна за специални поводи с цялата фамилия. 

Освен за увивни растения, помислете и за цветята наоколо – прекрасното естествено украшение за всяко външно място.

Още една идея е да свържете няколко перголи, ако имате за цел да оформите съвсем обширно градинско пространство.

Обособете уютен кът за всеки сезон

Интересното при подобен тип външно пространство е, че ще се преобразява по вид и приложение през различните сезони. Лятото, разбира се, ще изкарвате максимално време тук. Есента също е чудесен сезон за работа или релакс в градината. А ако сте облекли перголата в увивни растения, които цъфтят през пролетта или лятото, или пък се обагрят в есенни цветове, ще придадете уникален чар на вашия кът през всеки сезон. 

Важното е, че дори и в студените месеци можете да се възползвате от високата функционалност на перголата. Защото тя предлага защита не само от слънце, но и от дъжд и дори сняг.

Има ли нещо по-приказно от това да сте навън, да пиете топла напитка и да бъбрите с приятел, докато около вас вали? Дори и да поиграете с децата в такъв момент! Или да останете насаме със себе си. Възможностите да бъдем на открито винаги са добре дошли.

И още един съвет от нас – изберете моторизирана опция.  Датчикът за слънце, вятър и температура и опцията да управлявате перголата директно от смартфона си ще ви носят максимален комфорт.  

 

Представихте ли си вече специалния кът, който можете да създадете с пергола и който ще пасне перфектно на вашата градина? Надяваме се да сме ви помогнали да го направите! Възползвайте се от изгодните условия в момента и поръчайте своята пергола – и изработката ѝ ще бъде по-бърза, отколкото през топлите месеци. Нашите експерти са насреща да ви помогнат за избора на модел и да обсъдят с вас разнообразните приложения и дизайни на тази страхотна градинска конструкция.