Идването на ноември официално беляза началото на студените месеци и дългите вечери. Затова сега всяка идея за допълнителен комфорт и настроение в ежедневието е добре дошла! По-цветна и свежа кухня, нови удобства на домашното работно място, повече спокойствие и топлина в спалнята… Прочетете нашите лесни съвети, развихрете въображението си и превърнете дома си в още по-голям източник на положителни емоции!

Направете кухнята по-цветна и свежа

Кухнята е много специално място вкъщи. Тук не само творим кулинарни изкушения, но и често пием кафето си, обядваме, усамотяваме се с книга или пък потъваме в разговори с любими хора. Разбира се, всички тези ритуали важат с двойна сила през зимата, когато изкарваме много повече време у дома.

Има най-разнообразни начини да освежите кухнята. Боядисайте я! Изберете цвят, който ще ви носи настроение, и променете всички стени или пък направете само една ярка, за акцент. Новата боя е лесен начин да обновите до голяма степен едно помещение. 

Друга кокетна идея за кухнята е включването на цветни мебели или аксесоари. От покривка и мек килим със забавен принт до съдове, саксии, картини и каквито нови акценти ви хрумнат. Тук добавяме и слънцезащитата. Стилните хоризонтални Макси щори, които се предлагат в страхотна гама от цветове, могат да се превърнат в основния изключително приятен акцент в това помещение! Макси щорите също така много ефикасно ще регулират светлината, а и се управляват съвсем лесно.

Добавете комфорт в хоум офис пространството

Когато стане дума за хоум офис кът, първото и най-важно нещо е светлината. При подбиране на мястото се съобразете то да бъде възможно най-светло, като същевременно разположите компютъра си така, че да избегнете неприятните отблясъци.

Тук отново бихме ви препоръчали Макси щорите. С тях имате страхотен контрол над светлината за максимално удобство по време на работа, а и можете да избирате между вдъхновяващ или пък успокояващ цвят според предпочитанията си. Друг вариант за слънцезащитата е да се спрете на дървени хоризонтални щори, защото те ще внесат стил и много уют в пространството. И още едно важно нещо – за зимата трябва да предвидите и допълнително комфортно осветление, което ще ви бъде нужно още от ранния следобед. 

Ако вече сте си създали приятен кът, в който работите, не забравяйте от време на време да го освежавате и да го надграждате с нови удобства. Така работата от вкъщи никога няма да ви стане скучна. 🙂 

Още една идея за уют и отдих на една ръка разстояние е да поставите мек фотьойл или мини диван с възглавници и да закачите на стената любима картина, която ще виждате постоянно. Готово! С усъвършенстването на хоум офис пространството работната ви мотивация и продуктивност минават на съвсем друго ниво.    

Комбинирайте щори със завеси в спалнята

Дойде редът и на най-интимното място в дома, а именно – спалнята. Няма как да не помислите и за нея сега, все пак зимата означава повече сън за всички. 

Идеята, която ви даваме за спалнята, е да поставите щори със завеси. Вариантите за съчетания са наистина разнообразни, можете да експериментирате с различни стилове и да откриете много красиво или подчертано оригинално решение. С щори и завеси също така постигате висока шумо- и топлоизолация, важна както за студените, така и за топлите месеци. 

Това интересно съчетание придава на прозорците дълбочина и създава страхотен уют, особено ако изберете плътни и дълги завеси. А подобен елегантен модел можете да го надградите с иновативния моторизиран корниз Somfy Glydea за максимален комфорт. 

Спалня, изпълнена с топлина и тишина, в която управлявате светлината като на игра – нима не звучи прекрасно? 

Включете растения и декорации в интериора

През зимата едно от основните неща, което ни липсва навън, е зеленината. Съответно има ли по-добро решение от това да си я осигурим вкъщи? Обмислете концепция за естествена зелена визия, която да включва възможно най-много растения в интериора, и я разгърнете навсякъде! 

Сложете зелени растения в дневната, спалнята, кухнята, антрето, дори банята. Обособете кът от тях или ги използвайте, за да разделите помещенията на зони. По този начин ще изпълните дома си със свежест, изключително ценна през мрачните дни навън. 

Към натуралната визия е добре да добавите и естествени декорации в интериора. Повече дърво и текстил в мебелите и аксесоарите, меки тонове, уютна светлина. 

Колкото до слънцезащитата – отново ви препоръчваме дървените хоризонтални щори. Със своята естествена красота, те ще паснат най-хармонично на подобна зелена концепция. Този модел играе ролята на класическо бижу в дома, създава невероятна атмосфера и същевременно ви помага да контролирате дневната светлина, както пожелаете. Още едно предимство на дървените щори е, че се поддържат изключително лесно.

Студените месеци са перфектен стимул да превърнете дома си в оазис на спокойствието, хармонията и вдъхновението. Преценете дали да внесете свежи обновления само в една или във всички стаи, обогатете своя хоум офис и компенсирайте вкъщи за липсващата зеленина навън. В този контекст не забравяйте да се възползвате и от многобройните предимства на слънцезащитата. Нашите експерти ще ви насочат към най-точните дизайни за дома ви доверете им се!