Есента вече разнообрази ежедневието ни, като оцвети всичко наоколо. Поканете я да се настани и в дома ви, като включите тематични декорации и красиви и качествени щори в есенна гама. Практична идея е да сложите и сенник на балкона или в градината именно сега, ако сте пропуснали да го направите през лятото. Запознайте се с всичко, което ви разказваме по темата, в следващите редове.

Декорирайте в тон с есента

Есенните декорации зареждат с толкова топли емоции и уют! Можете да ги поставите само в дневната, а можете да освежите всяко помещение с тях – всичко зависи от вкуса и предпочитанията ви. Все пак следвайте една основна концепция, за да запазите елегантния облик на дома си. 

Направете букети от шарени листа и ги сложете в красиви вази или пък в по-нестандартни съдове. Добавете кестени, жълъди и шишарки, както и купа с есенни плодове. Страхотно настроение носят и декоративните тикви в различни форми, цветове и размери. За още по-артистично усещане можете да ги комбинирате с текстилни например. 

Листата, кестените, тиквите – всички те хармонизират на естествената визия на дома и се съчетават прекрасно с дървото. Затова добавете и дървени елементи наоколо, или пък нови растения, и помислете и за подходяща слънцезащита. 

Дървените хоризонтални щори ще паснат перфектно на есенния интериор, а и на всеки последвал сезон. Дървото обикновено се съчетава с всичко наоколо и винаги е на мода. Освен това дървените щори са много издръжливи и се поддържат съвсем лесно. И, разбира се, ще регулират светлината в помещенията според вашите желания. 

Можете да изпълните дома с още повече топлина с помощта на красиви и ароматни свещи, нов чайник и чаши за чай. Изберете ги в подходящи пастелни тонове и прибавете дори и салфетки с есенни мотиви, ако ви харесва.

Изберете красиви и функционални щори

Идеите за внасяне на есенни емоции вкъщи и постигане на хармония със сезона са наистина много. Отново ви обръщаме внимание на слънцезащитата с конкретни модели щори, супер подходящи със своя дизайн и десени. Такива са Руло щорите – прекрасни текстилни модели, които ефективно филтрират слънчевите отблясъци, без да спират притока на слънчева светлина в помещенията. 

Ако искате да бъдат в цветовете на есента, изберете жълто, оранжево или червено, по-неутралните тонове като бежово и сиво също са подходящи. Можете да се спрете и на други цветове, не е задължително да спазвате есенната гама. Единствено преценете дали предпочитате щорите да играят ролята на акцент или допълнение към обстановката наоколо. 

Другият модел, който ви препоръчваме, са артистичните Римски щори. Отново модел от плат, който ще откриете в разнообразие от цветове и десени и който чудесно регулира слънчевата светлина. А при вдигане на тези щори, платовете им се надиплят толкова изящно и красиво!

След като изберете някой от текстилните ни дизайни, можете да ги съчетаете цветово и с други аксесоари от плат като покривката на леглото, килима, възглавниците. 

За финал си вземете и нови меки одеялца в уютни багри за дългите филмови вечери и се наслаждавайте на съвършения комфорт вкъщи. И най-мрачното време няма да може да повлияе на настроението ви благодарение на атмосферата, която сте си създали! 

Помислете и за балкона и градината

Въпреки че предстоят по-студени месеци, външните пространства на дома са все така важни и грижата за тях не спира. Погледнете в перспектива и изберете сенник за балкона, верандата или градината сега, защото сроковете за изработка и монтаж са много по-кратки, отколкото през лятото. Също така точно през октомври ще се възползвате от по-изгодна цена при закупуването на нов сенник. 

Подгответе балкона за слънчевото време, като вземете красив и функционален балконски сенник и оформите чудесен кът там. Ще откриете този класически модел във всякакви цветове, които да съчетаете с фасадата и елементите наоколо. 

За верандата и градината можете да изберете дизайн според предпочитанията си – разнообразните ни предложения са модерни и много качествени. Съветваме ви да се спрете на моторизирана опция, за да можете да управлявате сенниците си директно от смартфона. По този начин ще ги предпазвате от лошите климатични условия, като ги прибирате на момента, дори да не се намирате вкъщи. И обратното – при дъжд и буря няма да ви се налага да излизате, а просто ще командвате своя сенник от дивана. Моторизацията на слънцезащитата е неделима част от концепцията за съвременния иновативен дом.

Есента е прекрасен сезон и е време да му се отдадем изцяло. Пренесете багрите и уютната атмосфера вкъщи чрез подходящи декорации и слънцезащита в тон. Направете промени дори и в екстериора, като поръчате сенници, които са с отстъпка и бърза изработка именно сега. Щом стигнете до слънцезащитата, потърсете нашите експерти, които ще ви разяснят всяка подробност в посока най-доброто решение за дома ви!