Естествените материали в интериора неслучайно са нашумял тренд напоследък. Те изпълват дома с мечтаните уют и комфорт, от които имаме все по-силна нужда в забързаното ежедневие. Подходящо решение в тази посока са елегантните дървени хоризонтални щори. Класическият модел не само контролира достъпа на светлина, но и се вписва прекрасно в най-различни интериорни концепции. В следващите редове ви разказваме за четири актуални такива, които ще ви помогнат с идеи как да обновите атмосферата вкъщи и да добавите дървените щори като перфектен завършващ щрих.

Винтидж атмосферата продължава да е много шик

През последните години добавянето на винтидж нюанси вкъщи е много приятен тренд, който внася аристократичност, артистичност и романтика в интериора. Става дума именно за нюанси, не за изцяло ретро атмосфера. Идеята е да направите леки препратки към миналото, балансирани умело в модерния интериор. 

Реставрирани или изкуствено състарени мебели, ретро камина, тапети, старинни сервизи и лампи… Изберете каквото ви харесва и го комбинирайте така, че да създадете уют и да „разкажете истории. Можете също да закачите или подпрете на някой шкаф черно-бели фотографии в подходящи винтидж рамки. От семейни кадри до емблематични звезди от миналото – например Ален Делон с Роми Шнайдер, Елвис Пресли или пък Пикасо, докато рисува. 

Винтидж духът може да витае из целия дом, в една стая или дори да създадете само един подобен кът. Едно е сигурно – чрез него домът ви ще придобие несравнимо очарование! А стилните дървени хоризонтални щори не само ще допълнят уюта, но и ще паснат на естествените материали наоколо, които са неотделима част от подобен тип интериор. Разгледайте красивите нюанси на дърво тук и изберете точния модел щори за концепцията.

Свежест и уют с естествени материали и растения

Прекрасно е, че натуралната визия придобива все повече популярност и е чест избор в много домове. Дървото, текстилът и изобилието от растения носят свежест, лекота и настроение! Ако изберете подобен стил за дома си, оставете естествените материали да играят главната роля. Нека бъдат в основата на обзавеждането, в декорациите и украшенията. Добавете и растения навсякъде, създайте дори кът от растения. 

В зависимост от предпочитанията си, можете да украсите и с изкуство на природна тематика. Например красиво рамкирани арт фотографии, Таитянките на Гоген или джунглите на Анри Русо. 

И отново – дървени щори! Идеалното допълнение към подобен тип интериор. В случая ще паснат добре и Римските щори с красивите си надиплящи се платове. Завършете концепцията с подходящата слънцезащита и променяйте светлината в „естествения си дом, както пожелаете.

Изберете модерния минимализъм

Третият интериорен стил, за който ви разказваме тук, е модерният минимализъм. Тенденцията на малкото е много създава усещане за простор и светлина и превръща дома ви в приятна зона за релакс. Освен това се създава лесно! Вместо да купувате нови неща, просто се разделяте с ненужните стари. 

Нека най-важните мебели и аксесоари се превърнат в основен акцент. Можете да освежите със съвсем малко нови в характерните за минимализма неутрални тонове, естествени материали и изчистени линии. Това могат да бъдат качествени и елегантни щори като дървените хоризонтални или Плисе и Дует. Изчистеният луксозен дизайн на двата модела съвършено се вписва в минималистичната концепция. Лесната им поддръжка и висока функционалност също съответстват на идеята за минимализъм.

Още едно предимство на този стил е, че с него съвсем лесно постигате усещане за лукс. Достатъчно е фокусът да пада върху една специална холна гарнитура или скулптура, или дори луксозни щори. Останалите елементи, които ще бъдат съвсем малко, само ще подчертават красотата им.

Съчетайте дървените щори със завеси

И още една интересна и естетична идея – съчетайте дървените щори със завеси! Така ще придадете дълбочина на прозорците и атмосферата вкъщи ще стане още по-уютна. Това е и нестандартно решение, с което определено ще направите впечатление на всеки гост.

Съветът ни е да изберете светли завеси, за да създадете илюзия за по-голям простор. От друга страна, на дървото ще отиват всякакви цветове. Експериментирайте и можете да постигнете уникален ефект, с който да преобразите помещенията вкъщи! Допълнителен плюс при подобно съчетание е, че се възползвате от предимствата и на двете слънцезащитни решения. Увеличавате нивото на изолация и най-вече – контролирате светлината до съвършенство.

Винтидж, минимализъм, естествена визия – има страхотни тенденции в интериора, с помощта на които да освежите или пък напълно да промените дома си. Естествените материали са неотделим компонент от актуалните стилове напоследък, а дървените щори – чудесен акцент или допълнение. Ако се спрете на тях, не пропускайте да се допитате до нашите експерти. Те с радост ще ви помогнат да изберете подходящия дизайн и да го включите хармонично в интериора.