Когато настъпи моментът да изберете слънцезащитата вкъщи, със сигурност изникват множество въпроси: дали да се спрете на щори, завеси или пък да направите комбинация от двата варианта? Кой да бъде моделът, материалът, десенът? Обмислете каква степен на ефективност искате да постигнете, какъв е стилът на интериора ви и дали искате слънцезащитното решение да бъде допълнение или акцент. Решенията не отстъпват по брой на въпросите прочетете нашите идеи и открийте най-доброто слънцезащитно решение за дома ви. 

Завесите – уют, класика и лукс

Завесите са абсолютна класика – внасят уют и красота в помещенията, управляват се лесно и разнообразието от платове и десени е наистина огромно. Mожете да откриете завеси за всеки интериорен стил – от максимализъм до минимализъм, модерна класика, комфортна хюга. 

Създайте романтично настроение в спалнята с ефирни или надиплени завеси, направете детската стая още по-весела с десени на любими животни или герои… 

А ако се стремите към по-голяма функционалност, с плътни и дълги завеси ще постигнете идеално засенчване, както и шумоизолация и топлинна изолация. Със своето елегантно излъчване те допълват прекрасно концепцията за лукс, като все пак ги предвидете за по-просторен интериор. 

Поставете и моторизиран корниз Somfy Glydeaизключително иновативно решение, което ви носи допълнителен комфорт, и се отдайте на пълно уединение и релакс през уикенда и не само.

 

Възползвайте се от високата функционалност на щорите

Щорите са много модерен и практичен избор за слънцезащитата на дома – освен че са многофункционални, те често играят ролята на завършващ щрих или ефектен акцент в интериора. Благодарение на разнообразието от дизайни, материи и цветове ще откриете щори, които не само пасват, но и надграждат интериора у дома.

В минималистичната и луксозна обстановка чудесно се вписват моделът Плисе и Дует, чиито висококачествени материи имат най-добрите термоизолационни характеристики от всички материали за вътрешно засенчване и не задържат прах и мръсотия. Елегантните алуминиеви Макси щори пък се управляват съвсем лесно и могат да изиграят ролята на страхотен акцент в интериора заради богатата гама от цветове, в която се предлагат. Римските щори внасят изящество и артистичност с красивите си надиплящи се платове, а руло щорите Ден и Нощ много приятно филтрират слънчевите отблясъци, без да спират притока на дневна светлина – сред тях ще откриете и флорални мотиви. За естествена визия на дома са чудесни класическите дървени щори и бамбуковите щори, които добавят натурална красота и са лесни за поддръжка. Разгледайте всички модели щори тук.

Комбинация от щори и завеси

Едно по-нестандартно, интересно и същевременно доста практично решение е да съчетаете щори и завеси. По този начин се възползвате от функциите и на двете слънцезащитни решения и съответно постигате перфектен контрол над светлината и възможно най-високата изолация на шума и топлината. Тази комбинация определено ще придаде индивидуалност на дома ви, а ако се спрете на моторизирани корниз и щори, ще се наслаждавате на супер удобства. 

Имате възможност за всякакви съчетания, с които да създадете класическа, луксозна, артистична или подчертано оригинална обстановка. След като прецените какво ще отива на мебелите и декорациите, можете да изберете щори от плат, дървени или алуминиеви. Обмислете дали да са цветни и контрастиращи с пердетата или пък в пълен синхрон с тях. Важното е, че всяко решение ще бъде уникално! 

С щори и завеси добавяте и дълбочина на прозорците и създавате страхотен уют. Подобно чувство на уединеност превръща дома ви в съвършено убежище за почивка от забързаното ежедневие.

Слънцезащитата, освен необходима, е и възможност да развихрите въображението си и да разкрасите по безброй начини дома си. Предимствата на завесите и щорите от гледна точка на функционалност и естетика са наистина много, моторизираните опции са гаранция за високо ниво на комфорт, а съчетанията между щори и завеси – практични и интересни. Открийте точното решение за своя дом и не забравяйте да се допитате до нашите консултанти – техните експертни съвети ще ви бъдат от полза!