Лятото е в разгара си, дългоочакваните ваканции се сбъдват и ни зареждат с прекрасни емоции! Вложете ги в освежаване на дома и се наслаждавайте на резултата със семейството и приятелите. За целта ви споделяме няколко актуални идеи и тенденции за обновяване на фасадата и градината – изпълняват се лесно, а променят толкова много! 

1. Обновете визията на фасадата

Бяла боя! Да, именно  този цвят е вечната класика, която никога не излиза от мода и ще накара дома ви да блесне. Боядисайте фасадата в бяло или близък нюанс и включете дървени акценти за още по-тренди комбинация. 

Друг вариант е да добавите черни или сиви контрастиращи елементи на белия фон също актуално и стилно решение за дома ви. Това могат да бъдат вратите на гаража и дограмата и да завършите концепцията с модерен и красив сенник в тъмен нюанс. Касетъчният сенник с падащо рамо Смарт е чудесен за целта. Разгледайте и другите модели касетъчни сенници, които освен с елегантния си дизайн, се отличават и с това, че са компактни и лесно управляеми. Имат свойството да стават невидими 😉 и в зависимост от предпочитанията си можете да ги отваряте напълно или частично. 

И още една почти противоположна идея боядисайте фасадата в тъмносиво или дори черно! Това е доста нестандартно и привличащо погледите решение, което е топ тенденция напоследък. На подобен тъмен фон акцентите ще изпъкват по изключително интересен начин и могат да бъдат както в бяло, така и във всякакъв друг цвят. 

2. Обособете предна веранда

Ако разполагате с подходящо пространство в предната част на къщата, което все още не сте използвали, е време да го направите. При нас ще откриете разнообразие от красиви модели сенници за веранда, които ще променят визията на къщата и двора в каквато посока пожелаете. Прекрасен вариант е класическият модел с чупещо рамо Елеганс, като съветът ни е да изберете моторизирано задвижване на сенниците, които си поставяте. Това е най-лесният начин да ги управлявате и съхранявате в перфектна форма. 

Добавете под сенника и точните мебели, люлка или хамак за релакс, уютни декорации и… готово! Вече имате предна веранда, която ще ви доближава до света и ще приветства по много приятен начин гостите ви. 🙂 Независимо дали ще я използвате за летни обеди и вечери с голяма компания, или пък ще бъде по-малък кът само за вас и избрани, плътната сянка на верандата бързо ще се превърне в любимото ви място. Единствено ще се чудите защо не сте я направили по-рано!

3. Създайте отличителен кът с пергола 

Ако се спрете на по-мащабна градинска конструкция, каквато е перголата, ще трансформирате значително атмосферата в градината. Можете да избирате между съвсем различни дизайни, с които да персонализирате това специално място. 

Перголата с дървена конструкция например носи естествено и уютно усещане, а високата алуминиева пергола е впечатляващо решение в контекста на съвременния дизайн. Ако пък решите да облечете новата пергола в увивни растения, още повече и цъфтящи, ще придадете несравнимо очарование на градината.

Използвайте новия сенчест кът за хранене, почивка и забавления, превърнете го в детски кът, в нестандартно офис пространство… имате безброй възможности! 

Къщата и градината също чакат с нетърпение лятото, което е най-подходящият период за освежаването и разкрасяването им. Не пропускайте да осъществите подобен проект. Изберете концепциите, които ви привличат, съобразете ги с особеностите на екстериора и действайте! Не забравяйте, че нашите консултанти са винаги насреща да ви посъветват за ползите и новите тенденции при всяко слънцезащитно решение.