Съществуват разнообразни иновативни решения, с помощта на които да модернизирате дома си, да повишите неговата енергийна ефективност и да го направите още по-смарт. В случай че се стремите към подобна концепция, качествените щори и сенници ще ви бъдат незаменим помощник, особено ако се възползвате и от опцията за моторизация на слънцезащитата. В следващите редове ви даваме няколко съвета в тази посока – сигурни сме, че ще ви бъдат от полза както през предстоящите топли месеци, така и по принцип.

Изберете външни хоризонтални щори

Ако предпочитате пространства с по-малко мебели и елементи, неутрални тонове, естествени материали и изчистени линии, значи определено сте привърженици на модерния минимализъм. С него лесно можете да създадете вкъщи усещане за елегантност, дори лукс, като функционалността също е основен компонент от тази концепция. 

Външните хризонтални щори са чудесно решение в контекста на минимализма – изчистените линии на ламелите ще придадат стилен вид на екстериора ви, като съветът ни е да се спрете на класически нюанси като черно, бяло или сиво. С подобно иновативно външно засенчване регулирате перфектно степента на осветеност на помещенията, а благодарение на високото ниво на изолация намалявате разходите за климатизация и отопление. 

Още едно предимство на тези щори е, че моделите отиват на различни видове фасади – жилищни сгради, офиси, магазини. Те притежават и светлоотразителни свойства, с помощта на които ще отблъсквате вредните UV лъчи.

Поставете сенници на терасата и двора

С помощта на красивите ни и функционални сенници лесно можете да разнообразите и модернизирате терасата, както и двора, и да създаде множество местенца за хоум офис и летен релакс. 

Различните модели и богатата гама от цветове на сенниците са възможност да реализирате дизайнерските си способности и да постигнете уникални съчетания – с фасадата, с мебелите и декорацията наоколо, както и между самите сенници, ако прецените да поставите няколко на двора. Вие решавате дали да се спрете на класическа или нестандартна визия, дали да превърнете сенника в ефектен акцент или в красиво и хармонично допълнение към екстериора. 

Допълнителен плюс на сенниците е, че освен че разхлаждат външните пространства, не позволяват на горещината да влезе и във вътрешните! Те изолират както светлината, така и топлината на терасата или на верандата в двора, съответно по-малко ще използвате климатика в помещенията, пред които са поставени.

Управлявайте слънцезащитата със Somfy

Моторизацията на щорите и сенниците е страхотно смарт решение, което силно препоръчваме за всеки модерен дом. Somfy ви носи ефективност на много нива. Първо е абсолютно удобство да управлявате слънцезащитата директно от телефона си. По този начин държите дома си под пълен контрол по всяко време и от всяко място, на което се намирате. 

Например в горещите дни можете да спуснете сенника и щорите точно в момента, в който прецените, за да сте сигурни, че след работа вкъщи ще ви очаква прекрасна прохлада. Това е и начин отново да минимизирате използването на климатизацията.

Също така, благодарение на смарт решенията от Somfy сенниците ви винаги са защитени от буря и други вредни за тях климатични условия и запазват красивия си вид максимално дълго време.

Добавяме и управлението на слънцезащитата от другата стая, от дивана или дори от леглото – гаранция за повече комфорт и релакс през уикендите.

Качествените и красиви щори и сенници са необходим компонент за всеки съвременен дом. Направете си удоволствието да обновите интериора и екстериора, като инвестирате в гъвкави и ефективни слънцезащитни решения. При нас ще откриете наистина богато разнообразие от модели – разгледайте ги и не се колебайте да потърсите нашите консултанти за съвети, специфични идеи и всякакво съдействие.