Вече можем да си признаем, че от месеци чакаме… точно предстоящите месеци! Цели 5 райски месеца, в които ако не сте на море, планина или в парка, най-често ще релаксирате на балкона и терасата. За да бъде времето, прекарано на терасата, максимално приятно, сме ви подготвили 4 полезни съвета как да преобразите любимото външно пространство. 

Изберете точния модел сенник

За да запазите свежия въздух, да оформите перфектната сянка и да завършите с великолепен дизайн, непременно подберете подходящ сенник за балкона. Тентите са многофункционални и наистина ще усъвършенстват това любимо лятно пространство. 

Включете практичния си усет, добавете доза фантазия и създайте страхотна атмосфера на терасата! Идеите са много – цветя, подходящи мебели, декорации и лампички. Ако пространството е голямо, можете да включите и мека мебел, хамак или люлка, ако е по-малко – заложете на сгъваеми мебели и минималистични рафтове. 

Относно засенчването, на първо място тук идва класическият балконски сенник. Той много добре пасва на малките външни пространства в жилищни блокове, здрав и издръжлив е и радва окото с елегантния си дизайн. Сенниците с чупещо рамо също са чудесни за балкони и тераси. Те са универсален вариант – отиват на различни пространства и регулират наклона си. Удобството на сенниците с падащо рамо пък е, че могат да бъдат спуснати до вертикално положение. 

Допълнителната опция при последните два е, че се задвижват и с електромотор, като могат да бъдат и с датчици за вятър, слънце или дъжд. Преценете добре пространството от практична и от естетична гледна точка, за да разберете кой от нашите модели най-добре ще му подхожда.

Съчетайте сенника с елементите от екстериора

Тук вече се отдайте напълно на въображението си и смело демонстрирайте дизайнерските си качества. Вие решавате дали да превърнете сенника в завършващ елемент или в основен акцент. Възползвайте се от богатата гама цветове и десени, както и от различните ни дизайни, и направете така, че сенникът да е украшение на фасадата и балкона. Помислете с какво е най-добре да го съчетаете – с щорите на терасата, с цветовете на мебелите или с аксесоари като възглавнички и саксии. Възползвайте се от всички екстри и персонализирайте тентата, за да получите точния краен резултат.

Още една интересна идея е да се спрете на по-рядък, но пък по-специален вариант, какъвто е сенникът тип Кабрио. Имайте предвид, че балконът ви трябва да е без навес, защото този сенник може да се монтира единствено на стената. Винтидж дизайнът на Кабрио носи романтично настроение и придава на фасадата едно по-различно, средиземноморско излъчване. 

Обособете си приятни зони за релакс

Ако разполагате с по-голяма тераса, имате невероятната възможност да сътворите чисто нов кът за почивка и забавление. Като добавите към моделите с чупещо рамо падащ фистон – красив плат, който лесно се спуска и прибира – вече имате абсолютно уединение! Уютно и същевременно на чист въздух. Добавете един люлеещ се стол, масичка от ковано желязо и готово! 

От минимализъм до рустик – стиловете, на които можете да се спрете, са много. Създайте обстановката, която желаете. Сенниците ще ви бъдат незаменим помощник със своята плътна и лесно постижима сянка и естетично оформление. 

Управлявайте лесно сенника си през смартфона

В забързаното ни ежедневие всичко, което внася комфорт и спокойствие, е силно ценено. А нашите сенници са модерно решение, което върви със съответстващото управление – удобно и лесно, изцяло смарт. Независимо дали сте вкъщи, в офиса или в другия край на страната, със Somfy отваряте и затваряте сенника си директно от телефона. Ако пече силно слънце например, можете да осигурите мигновена прохлада в дома си.

Или пък когато навън вилнее буря, няма нужда да излизате и да ви брули вятъра – стоите си на топло вкъщи и контролирате сенника от леглото си, ако поискате.

Още една опция е, че поддържате сенника си здрав и с перфектна външност, като го прибирате преди да бъде засегнат от климатичните условия. 

Знаете ли, че Connexoon Box дори ви предлага предварително зададени сценарии като “back home”, “sun protection”, “privacy”? Опциите за смарт управление са много и са наистина невероятни!

Вълнуващо време предстои! Когато се изморите от летни приключения далеч от дома, най-голямото удоволствие е да ви посрещнат перфектни удобства вкъщи. Сред тях важно място заема функционалният и стилен сенник. Създайте си нови спомени под прохладната сянка на терасата – с книги, музика, филми, в компанията на любими хора и любими коктейли. Обърнете се към нашите специалисти, които с радост ще ви съдействат да изберете точния сенник за вашия екстериор.