Когато домът се отличава с топла и гостоприемна атмосфера, това усещане ни посреща веднага щом прекрачим прага на входната врата. Казват, че нашият дом е нашата крепост – това е мястото, където се чувстваме уютно, удобно и спокойно. Топлите слънчеви лъчи през летните месеци са отличен начин да постигнем желания дух на уют. Когато времето захладнее обаче, интериорът играе още по-ключова роля за създаването на комфортна и приветлива атмосфера. 

Важни са както големите интериорни решения като избора на цветова гама за вашето обзавеждане и стените на стаите, така и дребните детайли, които засилват усещането за уют на дома. Ако сте изправени пред предизвикателството да превърнете вашата крепост в оазис на комфорт и спокойствие, нашите съвети ще ви бъдат полезни.

Изберете топли цветове за стените и таваните

Когато вашата интериорна визия се базира на усещането за топлина и гостоприемност, най-доброто решение е да се фокусирате върху топлите нюанси на цветния спектър. Цветове като пастелно жълто и оранжево озаряват стаите, като същевременно стимулират доброто настроение и внасят оживеност в дома. Можете да комбинирате неутрални тонове с дървени елементи като подова настилка или части от обзавеждането, например шкафове или маса от дърво, тъй като кафявият цвят също създава уютна атмосфера. 

За да добавите топлота към своето жилище, можете да заложите също на подходящи за вашата интериорна концепция щори в топли цветове. В нашето богато портфолио от решения за засенчване ще откриете многообразие от модели, форми и цветове, а нашите консултанти ще ви помогнат да направите най-добрия избор.  

Не подценявайте силата на декора

Един от най-лесните и бюджетни начини да внесете комфорт в дома е добавите текстура към интериора на вашите помещения. Това можете да постигнете чрез разнообразен битов текстил – от малки и лесни за разместване елементи като възглавници и шалтета от различни материи и десени,  до полагане на дебел, пухкав и мекичък килим на пода. Уютен акцент в съвременния интериор са и римските щори, изработени от красиви текстилни платове. 

Топлите одеяла пък можете да съхранявате в плетени бамбукови кошници, ако не харесвате идеята да висят свободно върху дивана или фотьойлите. 

Украсете стените с любимите си произведения на изкуството, подредете част от колекцията си с книги на видно място или окачете спомените си в рамка – това са изпитани методи, които гарантирано ще създадат повече гостоприемност в дома. 

По време на празничните дни, декорът също играе ключова роля. Съчетайте украсата за Коледа с останалата част от интериора – изберете общ лайт мотив или цвят, който да бъде водещ. Така декорацията ви за празниците ще бъде в синхрон и ще допринася за уюта около елхата.

Съветваме ви също да добавите повече зеленина към вашия интериор. Дали ще се спрете на живи растения във весели кашпи, букети от свежи цветя в красиви вази, или ще заложите на купи със сезонни плодове, можете да сте сигурни, че с тези дребни детайли ще вдъхнете на стаите още повече живот.

Използвайте щорите като част от вашия интериор

Изборът на подходящи щори за дома се случва на базата на няколко основни фактора: от чисто функционални характеристики на моделите до това, как те пасват на вашата интериорна визия цветово и концептуално. Щорите от естествени материали например се вписват чудесно в модерния интериор, като същевременно осигуряват отлична слънцезащита и придават на дома неповторим уют, вдъхновен от природата. Друг подходящ избор с неочаквано добра функционалност са руло щорите, чиито десени създават усещане за спокойствие.

За да бъде уютен вашия дом, красивата визия трябва да бъде съчетана с комфортна и приятна атмосфера. Особено през студените месеци е важно да заложите на интериорни и екстериорни решения, които запазват топлината на дома. Външните ролетни щори действат като отличен термоизолатор – през лятото задържат горещината навън, а през зимата подсигуряват, че ще остане там, където ѝ е мястото – във вашия дом. Освен че поддържат дома топъл в студените дни, външните ролетни щори се предлагат в различни цветове, което ги превръща в чудесен завършек на фасадата на вашия дом. Можете да изберете щори в топли тонове – бежово, кафяво или дървесна имитация, като по този начин ще внесете още повече визуална топлина в жилището си.

 

Ако следвате тези лесни и достъпни стъпки, несъмнено вашата крепост ще придобие атмосфера на уют, комфорт и спокойствие. Нашите консултанти са на ваше разположение, за да ви съдействат за избора на най-подходящите щори за нуждите и желанията ви.