Сенниците отдавна не са просто средство за слънцезащита. С големия избор от механизми, цветове на плата и екстри те се превръщат в модерен екстериорен елемент, който допълва лятната визия на дома.

Ако искате да създадете приятни зони за релакс в откритите си пространства, сенникът е повече от подходящо решение. Тук ще ви дадем няколко полезни насоки, с които да изберете точния модел.

Как да разпознаете качествения сенник?

Няма как да отречем: тентите са най-търсени и най-ценни през горещите летни дни. Но все пак те са дългосрочна инвестиция за дома и трябва да издържат на изпитанията на времето. Въпреки голямото разнообразие от сенници, характеристиките на качествените продукти са еднакви за почти всички модели.

Първото, за което е добре да проверите, са материалите на профила. За да са устойчиви, раменете и водещите механизми трябва да са изработени от достатъчно здрав материал. В последните години основно се залага на алуминиеви сплави.

Като материал за платнището ви препоръчваме акрилни платове. Те не само предпазват добре от слънцето: много по-устойчиви са на лъчите, дъжда и ветровете. Така дори след много горещи лета цветовете на тентата ви ще останат ярки и ще привличат погледите!

Точният сенник според вида на помещението

Точният сенник според вида на помещението

Вече сте подготвени със знания как да разпознаете добрия сенник. Сега пристъпваме към приятната част – изборът на точната тента, която ще подчертае красотата на откритите пространства в дома ви.

Най-предпочитаният модел определено е този с чупещо рамо. Той е по-икономичен и универсален вариант. Лесно ще пасне както на терасата, така и на верандата ви. Все пак ви съветваме за по-специфичните части от дома да изберете специализирани решения.

Със стилен дизайн сенник може да превърнете балкона си в прелестна гледка! Класически избор тук е балконският сенник. Той е специално създаден за жилищни блокове и за монтажа му се изисква да има плоча на горния етаж. Търсите засенчване за прозорците и вратите си? За тях истинско екстериорно бижу ще е тентата тип Кабрио! Комбинирайте уникалния ѝ дизайн с любимите цветя и декорации и ще постигнете елегантна ретро визия.

А сега да излезем на двора! Тук, заради по-голямата открита площ, атмосферните условия се отразяват повече. Препоръчваме ви да заложите на стабилна конструкция като тази на моделите с падащо рамо. Благодарение на вградените пружини в раменете им, те са с още по-добра устойчивост на външните влияния.

В двора имате голяма свобода да експериментирате с дизайните на тентата. Можете да комбинирате и няколко модела, за да създадете различни зони с уникална атмосфера. До детската площадка, покрай басейна или на верандата – сенникът ще е вашето любимо място за отдих на двора през горещите дни.

Гъвкави решения за по-малки пространства

Сенници, подходящи за малки пространства

Екстериорният дизайн често изненадва с нестандартни решения. Заради особеностите на фасадата или ограничената площ изборът за засенчването понякога може да е предизвикателство.

Тук на помощ идват компактните модели сенници. Сред тях най-много се отличават съвременните дизайни касетъчни тенти. Ще ги разпознаете по олекотения дизайн и елегантната касета, в която се прибира платът. Така в затворено положение сенникът не заема почти никакво място!

Когато говорим за гъвкави решения, няма как да не споменем автоматизацията. С моторизиран сенник слънцезащитата е изцяло под ваш контрол. Можете да отваряте и затваряте тентата с дистанционно, да добавите датчици за слънце и вятър, да симулирате присъствие у дома и още… А устройства като Tahoma PRO и Connexoon Box ви дават възможност да управлявате сенника изцяло през телефона си. Така се превръщате в пълни господари на своето кътче за релакс!

 

Готови ли сте да създадете мечтаната обстановка за почивка през лятото? Всеки от нашите модели сенници предлага много екстри и варианти за цветове на плата. Лесно е да персонализирате тентата, за да подхожда на фасадата ви. А ако имате специфични изисквания, консултантите ни с радост ще ви съдействат.